Vinterstudion söndag
Damerna gör nytt försök med sitt störtlopp och längdskidorna går över till fristil.

Störtlopp damer kl.11:45
Goggia vann över hälften av loppen förra året(5 av 9), oddsen bör sitta runt den träffprocenten och då är allt över dubbla pengen bra. Hon visade förra året att när hon åker ett åk utan misstag är det ingen som hotar henne och den typen av åkare är alltid spelbar till det här oddset. Ser man dessutom på hur förra året såg ut vann hon majoriteten av loppen inledningsvis så hon är vass i början på säsongerna. Hon gjorde också ett okej träningsåk här där hon slutade sexa så tror hon är bekväm med att köra snabbt trots bara ett träningsåk.

Bakom är det lite mer öppet, Stuhec närmast förra året men var långt efter i träningsåket. Man ska inte ta dom åken på för stort allvar men eftersom de bara kört ett träningsåk lär hon inte ställa sig på start med den bästa känslan. Weidle gjorde ett bra träningsåk och har varit på pallen förut, väl högt odds då det är öppet bakom Goggia.

Goggia vinna @ 2.60(4/5U)

Weidle topp-3 @ 4.00(1/5U)
Weidle topp-6 @ 2.20(3/5U)


Längdskidor Gällivare
Herrar 10 km fristil kl.10:50
Idag står Calle på startlinjen. Anger som vann igår kan göra ett bra lopp igen men eftersom Calle visade hyfsad form på sprinten i fredags och vilade igår har jag svårt att se någon mäta sig med honom. Burman som gjorde ett blekt lopp igår tror jag får det jobbigt igen, han är sällan bra i början på säsongen.

Leo Johansson ett ok lopp igår, kan absolut slå Häggström & Rosjö i fristil. Gillar oddset på topp-3.

Calle Halfvarsson vinna @ 2.03(4/5U)
Leo Johansson topp-3 @ 3.60(2/5U)


Damer 10 km fristil kl.12:05
Ebba mot Frida efter att Frida vilat under lördagen. Svårt att säga vem av dom som är längst fram med formen så här tidigt men nog ska det iaf vara 50/50 för Frida med tanke på vilan under lördagen. Förra året såg det likadant ut, Ebba mosade övriga i klassiskt medan Frida stod över och sen skiljde bara 5 sekunder i fristilsloppet. Nu 5 km kortare och det bör gynna Frida som är Snabbare än Ebba i de korta loppen. Spela h2h Frida mot Ebba istället för Frida att vinna då h2h betalar högre just nu.

En h2h-dubbel som känns mer än bra är att Sundling slår Svahn & att Moa Ilar slår Faendrich. Ilar gillar distansen och Faendrich är inte vass i distansloppen i den fria stilen, Sundling ska vara klar trea bakom Ebba & Frida.

Frida före Ebba @ 2.25(3/5U)

Dubbel(Kambi)
Sundling före Svahn
Ilar före Faendrich
@ 2.10(4/5U)


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip