Vinterstudion söndag

Vintersporten fortsätter i högt tempo, idag individuella tävlingar i Skidskyttet.

Längdskidor från Ruka

Damer 20 km fristil masstart kl.10:00
Det som gör det intressant i dagens tävlingar är att det är masstart. När Johaug var med visste man att fältet skulle spricka upp tidigt, nu kommer de säkert hålla ihop ett tag men sen är det några åkare som är starkare än övriga.

Hennig, Niskanen och någon till är för dåliga i fristil vilket gör att färre är med och gör upp om det.

Det lär bli en duell mellan Sverige(Frida, Ebba & Ilar) och USA(Diggins & Brennan). Ebba behöver bli av med alla innan sista kilometern för där är hon för svag, det har jag svårt att se henne lyckas med. Diggins har gjort det väldigt bra i klassiskt både i sprinten & i lördagens 10 km för att vara hon, hon är betydligt bättre i fristil och kvinna mot kvinna sista 500 metrarna är hon klart bäst av dessa fem åkare. Jag tror hon är med hela vägen & avgör på upploppet.

Ilar gjorde succé i Gällivare när hon slog både Frida & Ebba. Igår slutade hon fyra vilket är riktigt imponerande, hon har också en bra spurt så jag tror hon är högt upp igen.

H2H så ska Pärmäkoski var klart bättre än Niskanen i fristil.

Svahn har visat bra form och jag tror hon hänger med bättre än Sundling.

Diggins vinna @ 4.50(4/5U)
Diggins topp-3 @ 2.10(5/5U)

Ilar topp-3 @ 5.00(1/5U)
Ilar topp-6 @ 2.37(4/5U)
Ilar före Weng @ 1.74(4/5U)

Pärmäkoski före Niskanen @ 1.74(4/5U)

Dubbel
Diggins före Brennan
Svahn före Sundling
@ 2.17(4/5U)


Herrar 20 km fristil masstart kl.12:35
Krueger hade vunnit det här loppet med individuell start. Men nu är det masstart och då är frågan om han lyckas hänga av de vassa spurtarna. De starka klassiska åkarna i Nyenget, Niskanen mfl från lördagen har inte mycket att hämta i dagens lopp och ser man på fältet är det få som kan hjälpa Krueger att hålla uppe tempot för att hänga av tex Klaebo. Så jag är inne på att det är många åkare med sista kilometern och då har Klaebo toppchans, kanske att till och med Pellegrino kan vara med långt fram tillslut. Om det inte blir en spurtuppgörelse kommer Andersen vara långt fram så litet spel även på honom.

Klaebo vinna @ 4.00(3/5U)
Klaebo topp-3 @ 2.37(4/5U)

Pellegrino topp-3 @ 4.50(2/5U)

Andersen topp-3 @ 3.00(2/5U)


Skidskytte från Östersund

Damer distans 15 km kl.11:20
Distans och 1 minuts tillägg för varje bom. Man behöver nog iaf 18 träff för seger och det är svårtippat när man inte har så mycket data än.

Braisaz är tillbaks efter att ha fött barn förra året. Visade direkt i stafetten att hon är tillbaks när hon körde upp Frankrike i topp efter fullt skytte. Simon, som sjukt nog är anklagad för Bedrägeri av just Braisaz visade i sin stafett att hon också både skjuter & åker snabbt. Trots att dom har en privat konflikt verkar dom kunna fokusera och jag tycker det finns bra värde i dessa två.

Simon vinna @ 7.00(2/5U)
Simon topp-3 @ 2.75(3/5U)

Braisaz vinna @ 12.00(2/5U)
Braisaz topp-3 @ 4.50(3/5U)


Herrar distans 20 km kl.14:30
Skyttet är så pass avgörande och det är så pass små marginaler att om J.Bö skjuter 2 bom kan han mycket väl förlora och i ett distanslopp går det inte att röra oddset på favoriten till 1.65.

Väljer istället brorsan T.Bö som vann första sträckan på stafetten och ser ut att vara i form redan. Sen är Jacquelin ett riktigt långskott, snabb i spåret och kan ha sina dagar på vallen. I stafetten sköt han fullt i liggande men sköt bort sig i stående. Men han har vunnit förr, har han bara dagen på vallen kan den högoddsaren hitta hem.

Ett skyttespel på stabila Laegreid som ska skjuta bättre än Hartweg.

T.Bö vinna @ 15.50(2/5U)
T.Bö topp-3 @ 4.50(2/5U)

Jacquelin vinna @ 67.00(1/5U)
Jacquelin topp-3 @ 16.00(1/5U)
Jacquelin topp-6 @ 6.00(2/5U)

Laegreid fler träff än Hartweg @ 2.15(4/5U)


Slalom damer från Killington kl.16:00
Vlhova var överlägsen i första racet i Levi där hon vann 1.41 före Duerr, en riktig kross var det. Sen var hon klart snabbast i första åket dagen efter men åkte sedan ur. Shiffrin vann då det racet och nu på hemmaplan tror jag hon vinner igen. Vlhova såg inte ut att trivas helt i backen under lördagens storslalom medan Shiffrin gjorde en bra tävling och slutade trea. Stor skillnad på Levi och denna tävling, för mig är det fördel Shiffrin.

Liensberger gjorde en bra storslalom igår och visade i Levi att hon kanske är tillbaks efter en dålig säsong förra året. I Levi slutade hon 3a resp 8a och oddset på pallen lockar.

Duerr med pallplats i båda loppen i Levi betalar också alldeles för bra sett till chanserna.

Shiffrin vinna @ 3.35(3/5U)

Liensberger topp-3 @ 5.00(2/5U)
Liensberger topp-6 @ 2.00(3/5U)

Duerr topp-3 @ 3.00(3/5U)


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip