Vinterstudion söndag

Snett på det med femmilen igår men full pott från Åre.

Idag hittar vi rätt även i Holmenkollen.

Längdskidor 50 km herrar klassiskt kl.10:30
Dags för herrarna att göra upp i den här tuffa banan. Det blev stora differenser igår men herrarna tror jag håller ihop längre.

Klaebo, Golberg, Valnes och några till har inget emot om tempot hålls ner. Niskanen, Poromaa, Nyenget och ett par norrmän till behöver hålla upp tempot men frågan är om de är tillräckligt starka för att hänga av de starka spurtarna. En de inte kommer bli av med är Klaebo och jag ser inte hur han ska förlora det här loppet.

Klaebo vann överlägset förra veckan och då var det intervallstart, nu med masstart är han ännu bättre. Han kommer inte släppa iväg någon och ingen slår honom sista kilometern in mot mål. Han visar riktigt bra form & inför hemmapubliken ger han inte bort nånting.

Golberg är bra på att ta ryggar och har en riktigt vass avslutning. Han var fyra förra veckan & här tror jag inte han släpper iväg tex Niskanen och då når han pallen tillslut.

Även Nyenget spelas. Stark förra veckan med en tredjeplats. Tillhör de starka åkarna och kommer försöka hålla upp tempot, blir nog inte av med Klaebo/Golberg men av distansåkarna är han en av de med bäst avslutning.

Långskottet blir Valnes. Kan vara lite för tufft för honom att orka 50 km på den här tuffa banan men skulle det bli lugnt första halvan vilket jag tror det kan bli så kan han orka hänga med och då vet vi att han har en stark avslutning.

Klaebo vinna @ 1.85(5/5U)

Golberg topp-3 @ 1.85(4/5U)

Nyenget topp-3 @ 2.25(2/5U)

Valnes topp-3 @ 6.00(1/5U)
Valnes före Toenseth @ 2.00(3/5U)


Slalom damer kl.10:30
Dags för slalom i Åre med Shiffrin tillbaks. Svårt såklart att veta vart formen är men är hon bara fysiskt återställd vilket jag förväntar mig ska hon vara storfavorit. Och när vi nu får det här oddset trots att Vlhova är borta tvekar jag inte en sekund.

Bakom är det väldigt öppet och då blir det två spår, Gisin & Ljutic. Högst värde på Gisin som ändå är fyra totalt och varit hyfsat jämn under säsongen. Ljutic med nummer 1 på bröstet har goda chanser från fint utgångsläge.

Shiffrin vinna @ 3.00(4/5U)

Gisin topp-3 @ 5.00(2/5U)

Ljutic topp-3 @ 2.25(3/5U)


Skidskyttet senare på planket. Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip