Vinterstudion söndag

Ett litet minus igår efter att skidskyttet räddat en hel del på kvällen.

Nu ska vi ta årets vintersport i mål och vi ska avsluta på topp.

Storslalom damer kl.09:00
I Shiffrins frånvaro är Brignone, Hector & Gut-Behrami de som varit bäst under säsongen och de var också bäst i Åre senast. Fyran då var över sekunden efter så vinnaren ska finnas bland dessa tre.

Brignones andraåk i Åre var ren klass och hon var helt överlägsen då. Hon har den högsta nivån och när hon träffar åken hänger ingen med. Jag håller henne som klar favorit och tycker oddset är väldigt spelbart.

Robinson körde ur senast vilket gör att man glömmer henne lite här. Radade upp pallplatser innan Åre och står aningen för högt, tycker hon ska rankas före Hector.

Brignone vinna @ 3.25(3/5U)

Robinson topp-3 @ 2.45(3/5U)


Slalom herrar kl.10:30
Jämn disciplin där små marginaler avgör och upp mot 10 åkare har kapacitet att vinna om de får träff.

Strasser som favorit köper jag inte, självklart kan han vinna och han har visat bra form men litar inte på hans jämnhet.

Meillard var överlägsen i senaste slalomen som kördes, dessutom i kanonform när han vann storslalomen under lördagen. Han är min vinnare.

Noel blandar fina resultat med att åka ur. Ledde efter första åket senast men körde ur i andra, i tävlingarna innan det har han varit 2a, 3a, 3a så jag tycker inte han ska stå över dubbla pengen på att han löser pallen igen.

Meillard vinna @ 5.60(2/5U)
Meillard topp-3 @ 2.23(4/5U)

Noel vinna @ 7.00(1/5U)
Noel topp-3 @ 2.75(3/5U)


Längdskidor 20 km fristil damer kl.11:00
Masstart idag och dessutom helt andra förutsättningar vad det gäller vädret. Det är en kall natt i Falun och under söndagen kommer det vara sol och fina spår, alltså helt tvärtom mot nederbörden i klassiska loppet.

En masstart och lätta förhållanden bör göra att det är ganska enkelt att gå med. Diggins avgjorde i praktiken cupen under lördagen så den behövs det inte ta hänsyn till. Diggins kommer såklart vara långt fram i fristil men jag tror inte hon tillsammans med Frida och Ebba kommer kunna skapa någon större lycka till tex Jonna Sundling. Sundling visar riktigt bra form och trots tunga förhållanden under lördagen hängde hon med distansåkarna. Sundling har gjort flera bra distanslopp på sistone och jag tror hon kommer avsluta säsongen riktigt bra. Dom kommer inte hänga av henne och om det avgörs sista kilometern är hon på pallen igen och hon är min vinnare, tycker bara det är Diggins emot och i en spurt på hemmaplan håller jag Sundling klart bäst.

Stadlober har visat riktigt bra form under senare delen av säsongen. Inte helt borta från pallen men väljer istället att hon slår Frida i en h2h och når topp-5 som Svenska Spel erbjuder.

Svahn gjorde ett dåligt klassiskt lopp, men det är ändå förutsättningar som passar henne och oddset aningen högt eftersom hon är starkast i en ev. spurt.

Sundling vinna @ 3.75(4/5U)

Stadlober före Frida @ 2.45(2/5U)
Stadlober topp-5 @ 3.90(1/5U)

Svahn topp-3 @ 7.00(1/5U)


Längdskidor 20 km fristil herrar kl.14:15
Masstart även här och här ser jag inget annat scenario än att dom är många i en klunga väldigt långt in i loppet.

Den som kan skapa lite luckor i den här typen av lopp är Krueger men han är inte med. Det finns ingen annan som kan hålla ett tillräckligt högt tempo, speciellt inte när det kommer vara väldigt lättåkt.

Klaebo är såklart det enkla valet men oddset går ej att röra och är man väldigt många på sista varvet kan det räcka med att det strular lite i någon utförskörning för att det ska bli överraskningar.

Min överraskning är Pellegrino. Överraskande stark under lördagen med en niondeplats och han har en erkänt vass spurt och kanske att han kan nå pallen.

Jan Thomas Jenssen gillar också de här förutsättningarna och har en vass avslutning. Tror han är långt fram och närmast Klaebo om favoriten vinner.

Jenssen vinna @ 21.00(1/5U)
Jenssen topp-3 @ 4.50(3/5U)
Jenssen topp-5 @ 2.36(5/5U)

Pellegrino topp-3 @ 4.50(2/5U)
Pellegrino topp-5 @ 2.80(3/5U)


Hörs vi under kvällen på planket om skidskyttet.


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip