Vinterstudion lördag

Längdskidorna har en lite paus efter Tour de Ski.


Störtlopp herrar
Kilde visade fin form igår och vann Super-G. Ska såklart vara favorit här men inte så här stor. Kriechmayr har vunnit 2 av de 3 senaste Störtloppen och kan mycket väl plocka hem dagens tävling. Gillar framförallt oddset på topp-3.

Feuz visar bättre och bättre form. Helt ok Super-G igår men han är betydligt starkare i störtlopp och på hemmaplan blir han farlig.

Casse har en fin säsong med många fina race, topp-6 känns rimligt.

Kriechmayr vinna @ 9.00(2/5U)
Kriechmayr topp-3 @ 2.75(3/5U)

Feuz vinna @ 10.00(1/5U)
Feuz topp-3 @ 3.00(3/5U)

Casse topp-6 @ 2.75(2/5U)


Super-G Damer
Inte körts Super-G på en månad, då vann dessutom Shiffrin så väldigt svårbedömt race. Goggia favorit men väl lågt odds. Tycker Gut-Behrami blir bättre och bättre för varje vecka och hon börjar närma sig formen, tycker det synts tydligt i storslalomen. Gut-Behrami vann också senast man körde här för två år sedan så backen passar.

Tittar man på backen och resultaten senast det kördes här passar den storslalomåkare relativt bra, många topp-10 var storslalomåkare. Brignone och Gisin har form och får spel utifrån det.

Gut-Behrami vinna @ 7.00(3/5U)
Gut-Behrami topp-3 @ 2.62(4/5U)

Brignone topp-3 @ 3.00(3/5U)

Gisin topp-6 @ 4.50(2/5U)


Skidskytte stafett Damer
Frankrike kör utan Simon så Frankrike väljer jag bort. Tyskland är inte tillräckligt bra utöver Herrmann och Italien för ojämna(2 vassa och 2 för svaga).

Sverige & Norge har riktigt bra avslutningar i systrarna Öberg & Roiseland/Tandrevold. Magnusson gjorde ett ok distanslopp på 19e plats medan Brorsson sköt bort sig i sista efter att ha haft 15 av 15 innan. Brorsson normalt säker på första sträckan och åker äntligen tillräckligt snabbt för att hänga med. Jag tror Sverige är före Norge efter två sträckor och då bommar i systrarna Öberg det läget på de två sista. Norge goda chanser bakom Sverige.

Sverige vinna @ 2.50(4/5U)

Norge topp-3 @ 1.72(4/5U)


Dubbel
Sverige före Frankrike
Norge före Italien
@ 2.48(3/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip