Vinterstudion söndag
Lördagen inte alls lika fin som tidigare dagar av VM i skidskyttet.

Idag dessa tävlingar från skidskyttet & längdskidor.

Skidskytte VM, jaktstarter kl.14:30/17:05

Damer
Frankrike dominerade sprinten fullständigt där jag var helt rätt på det med 4 av 4.

Simon och Braisaz kommer vara tillsammans på första varvet och det klart före övriga(har 40 sekunder till trean på start). Där bakom är Jeanmonnot och Chaveau tillsammans med Bendika klart före övriga.

I täten håller jag segern helt jämn mellan Simon & Braisaz. Braisaz är Snabbare men Simon stabilare på vallen, så som oddsen sitter är värdet helt klart på Braisaz.

Lite samma om tredjeplatsen, Jeanmonnot alldeles för stor favorit mot Chaveau. Värdet helt klart på Chaveau.

Om det är någon bakifrån som ska plocka placeringar är det Elvira. Går ut som 9a men placering 6-9 går i princip ut tillsammans så kommer inte vara långt upp till pallen inför första skyttet, skjuter hon ett skott bättre än fransyskorna på 3e/4e plats är inte pallen en omöjlighet.

Voigt skjuter ofta bra(96 resp 92%) i år. Gillar oddset på att hon skjuter bättre än Preuss som blandar desto mer(93 resp 84%).

Braisaz vinna @ 3.00(3/5U)

Chaveau topp-3 @ 5.50(1/5U)
Chaveau topp-6 @ 2.75(2/5U)

E. Öberg topp-3 @ 6.50(1/5U)
E. Öberg topp-6 @ 2.37(3/5U)

Voigt fler träff än Preuss @ 2.25(4/5U)


Herrar
Här är det jämnare. 4 åkare inom 30 sekunder där Laegreid & Thingnes Bö kommer vara tillsammans in till första skyttet. Christiansen ut som trea 18 sekunder bakom och efter honom är det många starka åkare ner till Ponsiluoma på tionde plats minuten bakom Laegreid.

Det är väldigt öppet i det här loppet. Thingnes Bö står för lågt och med tanke på hur bra Laegreid skjuter tycker jag värdet är där, speciellt eftersom han åker mycket Snabbare nu än tidigare på säsongen.

Christiansen har en bom till godo på framförallt snabba T.Bö, Dale och Ponsiluoma. Med tanke på att iaf Dale haft en del problem med skyttet i år bör Christiansen kunna hålla undan för bronset.

Ponsiluoma missade i ligg i sprinten vilket var slarvigt, håll ihop första skyttet och jag tror vi ser en riktig klättring upp till iaf topp-5.

Laegreid vinna @ 3.00(3/5U)

Christiansen topp-3 @ 1.80(3/5U)

Ponsiluoma topp-3 @ 8.00(1/5U)
Ponsiluoma topp-6 @ 2.50(3/5U)


Längdskidor masstart 20 km klassiskt damer kl.18:00
Dags för klassiskt nu i de tuffa backarna i Canmore. Ebba, Hennig, Niskanen bör kunna skapa luckor på den här banan. Även Frida kommer försöka men jag tror inte Frida orkar, speciellt inte eftersom hon gick hårt i sprinten under lördagen. Även Svahn är högt betrodd på marknaden men jag tror banan är för tuff och att hon inte orkar tillslut.

Av de i min bok starkaste åkarna tror jag Niskanen är allra starkast tillslut & hon blir min vinnare.

Niskanen vinna @ 3.50(4/5U)
Niskanen före Frida @ 2.00(4/5U)

Hennig topp-3 @ 2.50(3/5U)

Ebba A topp-3 @ 3.00(2/5U)


Längdskidor masstart 20 km klassiskt herrar kl.20:15
Krueger kom loss i fristilsloppet precis enligt plan. Det är en tuff bana(inte lika tuff som i fristilsloppet men ändå) så jag tror inte det kommer vara en stor grupp sista kilometrarna.

Klaebo orkade inte i fristilsloppet, såklart har han god chans men köper inte oddset.

Jag tror Valnes har större chans att orka hänga med de starka åkarna och kan plocka hem en spurt. Men min är Nyenget, stark i klassiskt och en hyfsade avslutning om dom är fler i slutet.

Valnes före Klaebo @ 3.20(3/5U)

Nyenget vinna @ 15.00(1/5U)
Nyenget före Golberg @ 1.83(4/5U)


Trevlig söndag!

This is the stats tab
This is the post tip