Vinterstudion tisdag

Parallelltävling lag i slalom & distanslopp i skidskyttet på dagens schema.

Alpint, Parallelltävling lag kl.12:15
2 damer resp 2 herrar tävlar från respektive land.

16 länder deltar. Det är lottat enligt nedan:
Åttondelar
Schweiz-Lettland
Kanada-Slovenien
USA-Polen
Italien-Tjeckien
Norge-Belgien
Frankrike-Slovakien
Tyskland-Sverige
Österrike-Danmark

Sammanfattningsvis kan man säga att väldigt många av de bästa slalom-/storslalomåkarna saknas.

Ett par länder har bra lag på start men tittar man på de bästa i slalomcupen saknas Shiffrin& Vlhova på damsidan och på herrsidan saknas de flesta som är topp-10 i år.

Schweiz är klart bäst på övre halvan och lär få med sig USA till semi men jag håller nedre halvan klart bättre.

Även om Norge ställer över flera bra är Lysdahl, Stjernesund, Tviberg, Haugan, Nestvold, Steen Olsen ett jämnt och bra lag som utan problem går till minst semi. Frankrike väntar i kvarten och Frankrike har ett mycket sämre lag på pappret utan Worley, Noel, Pinturault mfl.

Nedre delen är den tuffaste med Tyskland, Sverige & Österrike. Österrike utan Feller & Schwarz medan Sverige kör utan Swenn-Larsson, dessutom med Jacobsson tveksam samtidigt som Tyskland ställer ut ett bra lag på pappret med Duerr, Schmid & Strasser. Tyskland lite svagare kort på damsidan bakom Duerr med Filser el Hilzinger men övriga tre kan mycket väl vinna sina matcher mot Sverige & Österrike och ta Tyskland till semin.

I final/bronsmatch väntar då Schweiz/USA och oavsett vilka som vinner semin mellan Norge & Tyskland tror jag nedre halvan vinner både finalen och bronsmatchen.

Norge vinna @ 5.50(3/5U)
Norge topp-3 @ 1.72(5/5U)

Tyskland vinna @ 10.00(3/5U)
Tyskland topp-3 @ 2.40(4/5U)
Tyskland slå ut Sverige @ 1.83(4/5U)


Skidskytte distans herrar kl.14:30
Här blir det tidstillägg vid bom vilket gör att skyttet blir väldigt viktigt. Visst, den här banan är mer utslagsgivande än andra så det går att göra mycket i spåret över 20 km men det kostar ändå ordentligt att bomma.

Thingnes Bö sköt ju otroligt bra i jakten med 20 av 20 men han sköt också helt utan press i den stora ledningen. Än mer imponerande sköt Laegreid som slogs om medaljerna bakom, även han med 20 av 20. Självklart ska Thingnes Bö vara favorit men han darrade i skyttet i sprinten och missar han bara ett eller två skott här kan Laegreid mycket väl störa.

Christiansen har gjort två bra tävlingar med en 6e och en 5e plats. Har 27 av 30 träff på två tävlingar och med den procenten kan det räcka väldigt långt.

Hemmaåkarna Rees och Doll visade bra form i jaktstarten med 18 av 20 träff vardera. Doll fick äntligen till det efter dåligt skytte i stafetten och i sprinten men skjuter han som i jaktstarten & så bra som han kan skjuta räcker åkningen väldigt långt.

Tyskland hade tre åkare bättre än bästa fransman i jakten, gillar oddset på att bäste tysk slår bäste fransman igen.

Laegreid vinna @ 4.50(3/5U)

Christiansen topp-3 @ 4.50(2/5U)

Rees topp-6 @ 4.50(2/5U)
Rees topp-10 @ 2.15(3/5U)

Doll topp-3 @ 9.00(2/5U)
Doll topp-6 @ 4.00(3/5U)
Doll topp-10 @ 2.10(4/5U)

Tyskland placera sig bättre än Frankrike @ 2.30(4/5U)


Trevlig dag!
This is the stats tab
This is the post tip