Onsdagen bjuder på herrarnas distans. 20 km individuell start. Precis som damerna så är det 4 skjutningar som gäller (ligg, stå, ligg, stå) även här bestraffas 1 bom med 1 minuts tidstillägg.

Tinges Bö är självklart favorit igen. Han åker brallorna av övriga. Men som vi såg i jaktstarten handlar det om skytte också. Bakom Bö så är det väldigt jämnt mellan många åkare. Fillion Maillet har imponerat på mig både i världscupen efter jul och här i VM, men frågan är om 4 skjutningar är en fördel. Skyttet kommer bli avgörande. Vi ska köra loppet i badkaret och leta överodds.

Toppen i världscupen över den här distansen ser ut så här:

1 Tinges Bö 96p
2 Eder 86p
3 Christiansen 84p
4 Birkeland 74p
5 Fourcade 60p
6 Loginov 60p
7 Kuehn 59p
8 Gow 56p
9 Lesser 52p
10 Deshieux 49p

Dagens sunda

En säker skytt från Österrike fixade dagens sunda i går, och vi väljer att plocka fram ytterligare en säker skytt från Österrike. Dom flesta har svajat upp och ner i skyttet under VM. En som varit helt säker är Eder. Inte en bom hittills i VM. Brukar även i övrigt vara en av världens bästa skyttar. Lite konstiga vindar och VM nerver gör att det är mycket bom hittills. Om Eder fortsätter att skjuta så här bra kommer det att räcka långt. 1.80 på Topp 10 blir dagens sunda.

Spel: Eder Topp 10 Odds: 1,80 Bolag: Unibet & LeoVegas Insats: 3u

Dagens chans

Har en magkänsla av att Johannes Tinges Bö knyter näven och vill visa att han är bäst även i VM. Han kommer från jaktstarten där han sköt bort ett givet guld med 3 bom i sista. Det kan vara så att han faller igenom här med det bagaget. Eller, så skjuter han fullt här. Jag har en känsla av det, och skjuter han fullt och åker som vanligt så vinner han med över minuten. En lite peng på att segraren vinner med mer än 60 sekunder blir dagens chansspel. Vi har även chansen att snubbla in det här spelet om någon annan snabbåkare skjuter fullt och övriga skjuter bort sig. 1u till 6.00.

Spel: Vinnaren vinner med mer än 60 sekunder Odds: 6,00 Bolag: bet365 Insats: 1u

Dagens svenskspel

Linn fixade gårdagens svenskspel lätt. Idag är det svårare att hitta spelvärde i svenska framgångar. Samuelsson finns i H2H mot Pidruchnyi och Tarjei Bö, inget av det känns lockande. Vi hoppas Samuelsson får ihop skyttet idag. Men han har haft stora problem i det stående. Vi väljer att lägga en liten tv-peng på att Jesper Nelin kommer topp 10. Inte lätt, men om han håller ihop skyttet är det inte omöjligt. Men lägsta insats.

Spel: Jesper Nelin Topp 10 Odds: 6,00 Bolag: Unibet & LeoVegas Insats: 1u

Dagens hålltider och åkare att hålla koll på

Starttid: 16.10
TV: Svt1,(skiftar till Tv2 18.00) Eurosport
Väderprognos: -3, 3mm snö, 6-7m/s
Favoriter: Loginov (33), Fourcade (43), J T Bö (53), Fillion Malliet (59), T Bö (83), Eder (89).
Svenskar: Femling (7), Samuelsson (19), Nelin (65), Ponsilouma (101)

bet365 Unibet och LeoVegas är de bästa spelbolagen för spel på skidskytte-VM. De erbjuder även liveodds.

This is the stats tab
This is the post tip