Lördagen bjuder på herrarnas första individuella start under VM i Östersund. Även herrarna inleder med sprint. Här är streckan 10 km, och innehåller två skjutstationer. Först liggande, sedan stående. Varje bom bestraffas med en straffrunda, som brukar ta 20-22 sekunder. Sprinten är lite extra viktigt inom skidskyttet, då resultaten här lägger grund för jaktstarten som är nästa distans. Vinst med 30 sekunder, betyder att du startar 30 sekunder före i jaktstarten, där en ny världsmästare koras och nya medaljer delas ut.

Skidskytte och herrar har under många år varit synonymt med Martin Fourcade. Han har vunnit den totala världscupen 7 år i rad!! Men i år har ett tronskifte skett. Norske Johannes Tinges Bö har varit helt överlägsen. Han har åkt så mycket fortare än de andra att han har vunnit lopp utan att skjuta fullt. Han kan även skjuta bra, men svajar till ibland. Intressant är att han berättade efter stafetten att han blev nervös på vallen (den klassiska VM-darren), och bommade 2 skott. Här på sprinten får han inga extraskott, utan straffas med straffrunda. Tinges Bö leder sprintcupen med 130 poäng!! Därefter är det tight med 4 åkare inom 25 poäng. Loginov, Destheiux, Doll, Guigonnat. Fourcade hittar vi först på 8e plats. Sebastian Samuelsson är bästa svensk på 15e.

Dagens sunda

Vi var lite imponerade av hur bra Peiffer höll mot Tinges Bö i stafetten. En rutinerad räv som brukar höja sig i mästerskap. I H2H mot brodern Tareji Bö får vi 1,95 på Peiffer. Det tycker vi är fel favorit. Men vi håller ner insatsen till 2u.

Spel: Peiffer vinna H2H mot Tareji Bö Odds: 1,95 Bolag: LeoVegas och Unibet Insats: 2u

Dagens chans

Vetle Sjåstad Christiansen, heter norrmannen som inte många visste vem det var innan den här säsongen, detta trots att han debuterade i världscupen 2012. Han har länge stått i skuggan av många duktiga Norska skidskyttar. Året såg ut att gå i samma anda, säsongens första världscuptävling kom han 78! 25e Januari blev han 53a. Där innan fick han inte förtroende att starta alls flera tävlingar.

Den 15e Februari gick han helt oväntat och vann sprinten i USA. Ingen trodde att den meriten skulle ge en plats i det Norska mixstafettlaget, men det gjorde det. Men hade Norge blivit galna, Vetle fick ansvaret att ta hand om den viktiga sista sträckan. Men det skulle väl ändå inte fungera? Jo visst gjorde de det. Och på vilket sätt! Vetle sköt och åkte som i trans, under den största press en skidskytt kan uppleva. Kan sagan fortsätta? Kanske. Vi såg på damerna hur formstarka åkare föll igenom i sprinten. Men vi måste syna 34 ggr som vinnare och 4ggr på pallen. 1 unit på v/p.

Spel: Vetla Sjåstad Christiansen Vinnare/Pallen Odds: 34.00/4.00 Bolag: bet365 / Unibet / LeoVegas Insats: 1u

Dagens svenskspel

Vi tycker att Sebastian Samuelsson såg laddad ut under stafetten. Fick jaga och sköt lite på chans. Helt rätt beslut, chans på medalj, allt eller inget! Det slutade som bekant med en 5e plats. Vi tror att Sebastian kommer göra ett bra resultat idag. Vi väljer att spela på Sebastian topp 6. Och hoppas att han tar rygg på damernas inslagna väg. 4,50 bjuder Unibet och LeoVegas på och det synar vi med 1u.

Spel: Sebastian Samuelsson topp 6 Odds: 4,50 Bolag: Unibet , LeoVegas Insats: 1u

Dagens hålltider och åkare att hålla koll på

Starttid: 16.30
TV: Svt1, Eurosport
Väderprognos: -6, 0mm snö, 3m/s
Favoriter Johannes Tinges Boe, Martin Fourcade, Alexander Loginov
Svenskar: Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Fredrik Lindström och Peppe Femling.

Startlista i urval
9) Tarjei Bö, Nor
12) Peppe Femling
13) Vetle Sjåstad Christiansen, Nor
17) Quentin Fillon Maillet, Fra
23) Lukas Hofer, Ita
28) Johannes Thingnes Bö, Nor
33) Sebastian Samuelsson
36) Alexander Loginov, Ryssland
39) Arnd Peiffer, Tyskland
57) Martin Fourcade, Fra
65) Benedikt Doll, Tys
86) Jesper Nelin
102) Fredrik Lindström

bet365 Unibet och LeoVegas är de bästa spelbolagen för spel på Skidskytte-VM. De erbjuder även liveodds.

This is the stats tab
This is the post tip