Efter vilodag i Östersund i går, så är det idag riktigt tv-godis! Stafetter!
Herrarna kör 4x7,5km, 2 skjutstationer på varje sträcka.

Topp 6 herrarnas stafett världscupen:
1 Norge 210 p
2 Ryssland 188 p
3 Frankrike 188 p
4 Tyskland 179 p
5 Österrike 174 p
6 Sverige 166 p

Norge, kommer naturligtvis bli favorit. J Bö, T Bö, Christiansen, och Birkeland. Vilket lag Norge har – då har man ändå valt att ställa över en stjärna.... Men det är VM, stafett är stafett och minst 40 skott ska skjutas.

Ryssland, Loginov världsklass. Ingen av övriga topp 18 på sprinten. Brukar dock få till det skapligt på stafett med bra skytte. Brukar inte falla igenom. Eliseev åkte bra i jaktstarten från hopplöst läge sedan har man okej åkare i Porshnev och Malyshko.

Frankrike: Fourcade har visat sig mänsklig, men fortfarande mycket bra. Fillion Maillet och Desthieux visar toppform, framförallt i spåret. Guigonnat är helt ok. Intressant lag! Men Frankrike får sällan till det i stafetter. Vilket vi redan sett i mixedstafett och singlemixed.

Tyskland: Pfeiffer, Doll och Lesser känns väldigt stabila (8, 9 och 11 på sprintern!). Formen verkar också sitta fint, vilket inte minst Pfeiffer visade när han vann 20 km och Doll och Lesser kom 10 och 11. Rees på sträcka 2 är det osäkra kortet, men såg ändå "stabil" ut på 20 km (20:e plats). Mycket talar för att Tyskland kommer att vara långt fram! Bra pallchans och kan en bra dag hota om guldet.

Övriga, Österike ser helt ut att ha tappat formen, Sverige (med Lindström, Nelin, Ponsiluoma och Samuelsson) tror vi inte på när det gäller medaljerna, Ukraina brukar vara medaljkandidat men har för ojämnt och svagt lag, Italien brukar vara bra på stafett men känns inte som bredd finns för medalj.

Tysklands herrar känns som sagt väldigt stabila. Tungt pallspel och liten peng på vinnare. Idag är första gången under VM som vi går emot Sverige i svenskspelet. Stabila ryssar + Loginov tror vi inte Sverige står emot.
2,00 på Ryssland H2H klipper vi!

Dagens sunda:
Spel: Tyskland på pallen Odds 1,55 Bolag bet365 Insats 4/4u

Dagens chans:
Spel: Vinnare Tyskland Odds: 5,50 Bolag: bet365 Insats: 2/4u

Dagens svenskspel:
Spel: Ryssland slå Sverige H2H odds 2,00 Bolag Unibet insats 3/4u

Dagens hålltider
Starttid: Herrar 16.30
TV: Svt1, Eurosport
Väderprognos: -1, 0,1mm snö, 2-4m/s

This is the stats tab
This is the post tip