Sedan spelbolagen öppnade sina vinnarodds så har det ständigt varit en ökning på världsåttan Casper Ruud, som ställs mot en grässpecialist i form av Alex Bolt. En motståndare som har spelat mycket på detta underlag, till skillnad från Ruud som kommer direkt från en annan Grand Slam. Här är mitt speltips i matchen.

Med ett imponerande facit på gräs, där det har blivit 17 segrar och bara 2 nederlag, är Bolt en farlig spelare att möta inledningsvis. En hel del av dessa segrar på kommit på ITF-touren och på Challengers, men även i kvalet där Nicolas Kicker, Rudolf Molleker och Leandro Riedi har slagits ut. Så australiensaren är varm i kläderna.

Det är inte Ruud, som har valt att vila sig i form. Sedan förlusten mot Alexander Zverev i semifinalen av Roland Garros har inte norrmannen spelat en enda tävlingsmatch. Något vidare facit finns inte heller på detta underlag, där det har blivit 4 segrar och 7 förluster. I denna turnering har han inte alls haft några framgångar genom åren.

Rivstart av Bolt!

Eftersom Bolt har visat prov på så pass fina resultat på gräs kan vi mycket väl ha en skräll här. Då Ruud inte ens har värmt upp finns en stor risk för en seg inledning. Huruvida Bolt håller matchen ut, eller om Ruud därefter växlar upp, återstår att se. Jag tar det säkra före det osäkra och lägger ett tidigt spel i mötet.

Mina pengar läggs på att Bolt vinner det första setet i matchen, till 2.75 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip