För andra gången i år och sjätte gången totalt ställs Alexander Bublik mot Grigor Dimitrov. Denna gång i den tredje omgången av ATP Masters i Paris. Två spelare som är i hög form, med lysande insatser bakom sig. Högsta nivån är ändå snäppet bättre hos Dimitrov, som får mitt speltips i matchen.

Med två titlar bakom sig gör Bublik en minst sagt bra säsong. Nyligen blev det en pokal i Antwerp, där Arthur Fils slogs i finalen, innan en tidig exit mot Ruud i ATP Basel. I Frankrike har Bublik hitta tillbaka till toppformen och slagit ut Tiafoe och Jarry, utan att ha tappat något set. Sist han mötte Dimitrov blev det en seger i Marseille, i ett möte som gick till tredje set tie-break.

Fast innan dess har Dimitrov vunnit två gånger om, utan någon setförlust. I min bok har Bublik svårt mot Dimitrov, då samtliga inbördessegrar har kommit i ett tredje set tie-break. Dimitrov fortsätter att visa prov på sin toppform. Han har varit extremt svårslagen, egentligen sedan US Open. I Shanghai tog han sig till en semifinal, där bland andra Carlos Alcaraz besegrades på vägen.

Dimitrov avancerar?

Efter att ha besegrat Musetti med 2-1 i set har Dimitrov slagit ut världstrean Daniil Medvedev, i en tresetare. Segern lär ha gett bulgaren en extra dos av självförtroendet. Då spelet är på topp är chansen stor till en ny övertygande seger över Bublik.

Mitt spel blir att Dimitrov täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.88 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip