Det kan bli en femte raka förlust för ikonen Andy Murray när han på nytt ställs mot Alex De Minaur, denna gång i ATP Beijing. Under detta år har spelarna mötts i Masters i Monte Carlo och i Queen's Club. I båda möten har britten bara tagit 4 games totalt. Mycket talar för att det blir en ny komfortabel seger för De Minaur.

Vilken säsong De Minaur gör! Förutom titeln i Acapulco har det blivit finaler mot Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas och Jannik Sinner, som De Minaur har förlorat. Starkt ändå att gå så långt i så många turneringar. Efter förlusten mot Daniil Medvedev i US Open har De Minaur spelat i Davis Cup där Huesler och Humbert har besegrats innan nederlaget mot Evans.

Andy Murray har å andra sidan blandat spel mellan Challengers och ATP-touren. I US Open blev det en seger innan raka förlusten mot Grigor Dimitrov. Murray har redan spelat en turnering i Kina, i Zhuhai, där 668:a rankade Ye Cong Mo besegrades i raka set, men inte helt enkelt. Därefter blev det en förlust mot Aslan Karatsev i tre set. En okej insats överlag.

Ny förlust för Murray?

Det råder ingen tvekan om att De Minaur är en knepig motståndare för Murray, som har fått ut så lite när spelarna har mötts. Inget tyder på någon förändring denna gång heller. De Minaur är i fin form och på god väg att bryta sig in i topp 10 på rankningen.

Spelbolag har De Minaur som en rättvis favorit, som jag tror klarar av att slå Murray relativt enkelt.

Mitt spel blir att De Minaur täcker den låga handikapp linan på -3,5 games, till 1.74 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip