För nionde gången på ATP-touren ställs Alex De Minaur mot Daniil Medvedev, denna gång i Franska Öppna. Den sistnämnde leder med 6-2 i inbördesmöte. Dock har spelarna aldrig mötts på det röda underlaget. Här är mitt speltips i matchen.

Efter ett par halvdana insatser under början av grussäsongen har De Minaur steppat upp under Roland Garros. Alex Michelsen krossade i premiären. En rak seger i tre set blev det också mot grusspecialisten Jaume Munar innan det blev, som väntat, lite mer grus i maskineriet mot Jan-Lennard Struff. Där vände australiensaren ett setunderläge på ett imponerande vis.

Även om detta knappast är Medvedevs favoritunderlag så har han skött sig utmärkt. Dessutom har han haft bra motståndare på vägen, så ingen direkt tur med lottningen. Dominik Koepfer spelade riktigt bra, men fick se sig besegrad i fyra set. Mot Miomir Kecmanovic blev det 6-1, 5-0 innan serben gav upp. Sist mot Tomas Machac, som är i fin form, blev det seger i fyra set.

Medvedev till kvartsfinal!

Att Medvedev lyckades hitta en högre växel mot Tomas Machac visar att han tar denna Grand Slam på stort allvar. Då han begår ytterst få misstag för stunden kan detta bli en seger utan många tappade games och set.

Mina pengar läggs på att Medvedev täcker handikapp linan på -1,5 set i matchen, till 2.03 i odds, hos Pinnacle

Då behöver han vinna med 3-0 eller 3-1 i set för att spelet ska rättas.

This is the stats tab
This is the post tip