I den andra matchen i finalen av Davis Cup möts landsettorna Alex De Minaur och Jannik Sinner, då Australien ställs mot Italien. Världsfyran Sinner har haft det extremt enkelt och vunnit samtliga fem inbördesmöten på ATP-touren. Denna säsong möttes herrarna sist i finalen av ATP Masters i Kanada där Sinner vann med 6-4, 6-1. Innan dess blev det exakt samma siffror i Masters i Madrid. Mitt speltips blir att vi får se en liknande tillställning.

Det har varit relativt enkla matcher för De Minaur i slutspelet. Han har gjort jobbet och tagit sig förbi Lehecka, men det krävdes tre set. Därefter ställdes De Minaur mot axelskadade Ruusuvuori och vann i raka set. Säsongen i övrigt har inneburit en ATP titel och en klar förbättring i formen. Som bäst var han rankad förra månaden, på en elfte plats. Formen är bra, men inte tillräckligt för att utmana Sinner.

För Sinner är just nu den mest formstarka spelaren. Bortsett från att han har haft en stark avslutning på säsongen har han varit högst delaktig i Italiens framfart. Både i singeln, där Griekspoor har slagits i raka set. Samt Novak Djokovic i tre set. Men även i dubbeln, där Sinner har vunnit sina matcher. Draget att dra sig ut ur ATP Masters i Paris visade sig vara rätt, då han inte heller är tom i tanken.

Ny seger för Sinner?

Även om De Minaur gör en fin säsong och har levererat i turneringen kallas VM i tennis så räcker han ändå inte till mot en världsstjärna som Sinner - som är helt i toppslag.

Då Sinner är betydligt säkrare och i bättre form talar det mesta för en sjätte raka seger mot De Minaur.

Mitt spel blir att Sinner täcker handikapp linan på -4,5 games, till 2.00 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip