Det väntas bli en parkpromenad för det stora hemmahoppet Alex De Minaur när han inleder sitt äventyr i Australiska Öppna mot Milos Raonic. Spelarna har tidigare mötts, för cirka 4 år sedan, då De Minaur vann i deras enda inbördesmöte i Brisbane i två raka set. Raonic har länge varit skadad och ur form och ska inte ha något att sätta emot när han ställs mot ett av tourens mest formstarka spelare.

Världstian, som gjorde en lysande förra säsong, har inlett året med att spela i United Cup. Där har spelare som Taylor Fritz, Novak Djokovic och Alexander Zverev, samtliga topp 10 vid det laget, slagits av De Minaur. Formen är helt på topp inför Grand Slam turneringen, där han förväntas ta sig långt. Med ett stort publikstöd i en "kvällsmatch" ska en halvskadad spelare bara blåsas av banan.

Att Raonic som tidigare var en världsspelare har halkat ner till plats 317 i rankningen säger det mesta. Att det har varit en ytterligare skadefylld säsong. Han gjorde en come-back inför Wimbledon, likaså strax innan US Open och avslutade året med en match i Davis Cup. Dock är inte formen där. Någon match har han inte spelat i år och frågan är hur pass återställd han är rent fysiskt.

Storseger för australiensaren?

I och med att De Minaur har toppat formen helt i rätt tid kan vi förvänta oss att han är i toppslag. Att Raonic ställer upp utan någon uppvärmningsmatch vittnar om att han inte är helt hundra. Oavsett ska De Minaur vara flera nummer större och inte ha några bekymmer alls med att gå segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att De Minaur täcker handikapp linan på -5,5 games, till 1.80 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip