Slutspelet i ATP Next Gen, som spelas i Jidda, Saudiarabien, inleds med att toppseedade Arthur Fils ställs mot italienaren Luca Nardi, i den första Green Group-matchen i King Abdullah Sports City. Det är bäst av fem tie-break sets. I varje set är det först till fyra games som gäller. Tie-break spelas vid ställningen 3-3.

Fransmannen Fils är rankad på plats 36 på ATP-rankingen, efter att ha vunnit sin första titel på touren i Lyon tidigare i år. Nardi är rankad på plats 115 och har en challenger pokal från Japan i bagaget. Mitt speltips landar på att Fils vinner mötet komfortabelt.

Mycket talar för att Fils gör en fantastisk turnering. Han är redan etablerad på den yttersta nivån, efter att ha slagit ett flertal toppspelare som Ruud, Francisco Cerundolo, Griekspoor, Davidovich Fokina och Tsitsipas. Förutom titeln i Lyon finns en finalplats i Antwerp färskt i minnet. Även om Fils åkte ut tidigt sist i ATP Masters i Paris kommer han välförberedd till detta slutspel - vilket gör honom till en favorit hos spelbolagen.

Nardi söker fortfarande efter sitt stora genombrott. För det mesta håller han till på Challenger-touren. Där har det blivit blandade resultat och ett par mindre bra insatser efter turneringssegern i Matsuyama. Det har varit svårt för honom att kvala in till ATP-turneringar. Väl där har han inte haft mycket att bjuda på. En seger och fem förluster. Det är svårt att se hur han ska kunna utmana om en seger mot Fils.

Fils rivstartar?

I slutändan är detta ett möte mellan en ATP- och en Challengerspelare. Fils har visat styrka och stabilitet under hela säsongen och inte haft några större bekymmer att gå segrandes ur dueller mot sämre motstånd. Detta bör Fils vinna relativt enkelt, med 3-0 eller 3-1 i set. Chanserna till det är stora.

Mitt spel blir att Fils täcker handikapp linan på -1,5 set i matchen, till 1.70 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip