Spelbolag är ute och cyklar när det kommer till vinnaroddset i US Open mötet mellan Andy Murray och Grigor Dimitrov. Spelarna har mötts hela 11 gånger, där britten Murray har gått segrandes ur 8 av duellerna. I min bok ska han vara en klar favorit att vinna matchen och får därför mitt förtroendet och spetips.

Även om det var bra många år sedan spelarna möttes så är det knappast Dimitrov som ska ses som en marginell favorit till seger. Inte heller då inledning i denna Grand Slam turnering var urusel. Efter att ha tappat två raka set i tie-break mot Molcan började bulgaren kasta sina racket till fansen. Därefter steppade han upp och spelade bättre - men det var också hans motstånd som vek ner sig. I femte set vann Dimitrov i tie-break, med 11-9. Marginalerna var helt klart på hans sida.

Helt tvärtom var det hos Murray, som kontrollerade sin första omgång mot Moutet på ett galant sätt. Murray inledde piggt och höll hela vägen, utan att tappa något sätt. Formen var på topp hos 36-åringen som var säkerheten själv i försvarsspelet. Oerhört tuff att bryta ner. I tillägg fungerade de offensiva vapen också, vilket gör honom till svårslagen spelare. Mot Dimitrov väntar en tuffare uppgift, där Murray ska ha en god chans att avancera.

Det mentala spelet avgör?

Då Dimitrov slarvade rejält och bjöd på en hel del misstag och nervsammanbrott är han knappast en favorit att hålla i handen. Murray är stabil och på jakt efter nya framgångar. Mot en Dimitrov som har en vana att skjuta bort sig kan uppgiften bli mycket tacksam.

Mitt spel blir att Murray vinner över Dimitrov, till 2.06 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip