Innan Grand Slam turneringen US Open kickar igång är det en den spelare som väljer att lira veckan innan i ATP Winston-Salem. Två av dem är Arthur Rinderknech och Dominic Thiem, som förbryllat letar efter toppformen. Spelarna har mötts en gång tidigare, faktiskt i år i Kitzbüchel, där österrikaren gick segrandes ur duellen. Något som blir mitt speltips även i detta möte.

Fransmannen Rinderknech har inte spelat sedan förlusten mot Thiem i början av augusti månad. Under säsongen har han dragits med skavanker. Någon typ av skada har hindrat honom från att delta i Masters turneringar. Det är fortsatt ett stort frågetecken kring fysiken, samt att spelet på hard-court inte har motsvarat förväntningar.

Detta blir även Thiems första match sedan Kitzbüchel, där han gick hela vägen till finalen - men fick se sig besegrad av Sebastian Baez. Thiem har spelat bra länge, även om han är en bit från att vara i toppslag. Bland annat blev det en femsetare mot världsfyran Tsitsipas i Wimbledon och andra segrar över topp 50 spelare under säsongen.

Thiem drar det längsta strået?

Spelbolag har Thiem som en knapp favorit till seger. I min bok ska han vara given, med tanke på att han redan har bevisat sig vara bättre än Rinderknech - som sliter en del med fysiken, formen och underlaget.

Mitt spel blir att Thiem vinner över Rinderknech, till 1.72 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip