En kvartsfinalbiljett i Wimbledon står på spel när Andrey Rublev på nytt ställs mot Alexander Bublik. Spelarna mötts så sent som för någon vecka sedan, i finalen av ATP Halle i Tyskland. Där och då gick Bublik segrandes ur duellen. Spelbolag erbjuder helt jämna odds, men det är ändå en fördel till Rublev - som också får mitt speltips.

Monte Carlo vinnaren Rublev gör en minst lika vass säsong på gräs, som på de övriga underlag. Motståndet i Wimbledon har inte varit helt enkelt, då Purcell, Karatsev och Goffin har passerats. Rublev har visat prov på fint grässpel och varit en svår nöt att knäcka. När det gäller de längre dueller är han urskicklig och bör vinna de flesta av dessa mot Bublik.

För Bubliks del får det gärna vara kortare dueller. Det har fungerat utmärkt i denna Grand Slam turnering, där McDonald, Wolf och Marterer har besegrats. På vägen har Bublik bara tappat ett set. 26-åringen är rankad 26 i världen, sitt personliga bästa facit. Framme vid nät har spelet varit briljant, vilket har underlättat på detta underlag.

Revansch för Rublev?

När spelarna möttes sist i Halle var vinnaroddset strax över 1.60 på Rublev. Där någonstans borde oddsen ligga igen, i min bok. Eftersom spelbolag ligger betydligt högre än så finns det ett värde på att Rublev tar revansch. Mitt spel blir att Rublev vinner över Bublik, till 1.91 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip