Efter att ha slagit kvalspelaren David Goffin väntar en betydligt svårare uppgift för 36-årige Andy Murray när han ställs mot 10 år yngre Andrey Rublev. Världsfemman har på grund av rankningen fått stå över den första omgången i ATP Masters Indian Wells och kommer till turneringen med ett rejält revanschsug. Här är mitt speltips!

Spelet var återigen på topp hos Rublev i Dubai sist där en jämn semifinal mot Alexander Bublik var på väg på ett tredje set tie-break. Men så skällde Rublev ut en linjedomare efter noter (på ryska) och straffades med en förlust. Ett kontroversiellt beslut som gjorde Rublev rasande. Med den energi blir har farlig att möta, då både skärpan och formen är på plats.

Murray fortsätter att blanda och ge under gamla dagar. Någon bra vecka blev det inte i Dubai, med en klar förlust mot Ugo Humbert med 2-6, 4-6. Däremot blev det en fin insats i Indian Wells mot Goffin. Britten bjöd inte alls på lika många misstag som vi är vana att se honom göra nuförtiden. Å andra sidan blev han inte heller testad på riktigt.

En vändning för Rublev?

Efter pokalen i Hong Kong inledningsvis på året har inte Rublev hållit samma nivå. Men det är något som definitivt kan komma att ändras, efter situationen sist i Förenade Arabemiraten. Rublev bör komma ut hungrig och revanschera sig samt visa vart skåpet ska stå. En ojämn motståndare som Murray ska inte ha mycket att sätta emot. Tvärtom kan detta bli något av en kort affär.

Mitt spel blir att Rublev täcker handikapp linan på -4,5 games, till 2.12 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip