I en intressant kvartsfinal i Wimbledon ställs Andrey Rublev mot Novak Djokovic. Världssjuan mot världstvåan. Knappast ett enkelt möte för favorittippade Djokovic, som har 3-1 i inbördesmöten. Rublev gör en lysande säsong, överlag, speciellt på gräs och är fullt kapabel till att åtminstone hålla siffrorna jämna. Något som också blir mitt speltips i matchen.

Ja, grässäsongen för Rublev har inneburit endast en förlust hittills. Den kom i Halle finalen mot Bublik. En revansch tog han mot samma motståndare, genom att vinna med 3-2 i set. Rublev har åtta segrar under bältet på detta underlag och är väldigt jobbig att möta. Både för att han är svår att bryta samt också stark i returgamet.

Något Djokovic inte direkt var mot Hurkacz sist. Det går att argumentera för att Djokovic, känd för att vinna sina tiebreaks, mest fokuserade på sina egna servegame i segern mot polacken, vilket också kostade honom ett set. Så någon utklassning från Djokovics sida var det aldrig tal om. Segermarginalen skrevs till 2 games mer.

Rublev håller jämna steg?

Någon enkel kamp är aldrig att vänta mot Rublev, som är i högform och tycker om detta underlag. Djokovic är givetvis megafavorit, men ställs mot en formstark spelare, som har bevisat att han är en svår nöt att knäcka.

Mitt spel blir att Rublev täcker handikapp linan på +7,5 games, till 1.74 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip