Roland Garros drar igång med ett första möte på Court Simonne-Mathieu där Andrey Rublev har en lämplig uppgift mot Taro Daniel. Sist spelarna drabbades samman var för två år sedan i Belgrade, där Rublev vann båda set - utan krångel. Något som också blir mitt speltips i denna drabbning.

Det har varit högt och lågt kring världssexan som hade en usel form inför ATP Masters i Madrid. En turnering som Rublev vann på ett imponerande vis. Därefter kom en sämre insats i Rom, som berodde mest på trötthet. Med sina 17 titlar på ATP-touren är det bara en tidsfråga innan han tar en Grand Slam. Därför är han en så kallad otippad vinnare, då spelet på grus är utmärkt.

Mindre bra har det gått för Daniel, med bara 5 segrar och 7 förluster på det röda underlaget. Inte ens i Challengers har det gått något vidare. Facit har varit oftast tidiga utgångar, många gånger mot sämre rankade spelare. Sist lyckades Daniel kvala in till ATP 250 i Lyon men åkte direkt ut mot Luciano Darderi, i två raka set. Mot en världsstjärna är chanserna mindre än minimala.

Parkpromenad för Rublev?

I dessa stora sammanhang, i bäst av fem set, är Rublev alltid att räkna med. Att han är en megafavorit i mötet är det ingen tvekan om. Mot en formsvag motståndare kan det mycket väl bli en större typ av seger.

Mina pengar läggs på att Rublev täcker handikapp linan på -8,5 games i matchen, till 1.88 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip