I kvartsfinalen av ATP Montpellier ställs Alexander Shevchenko mot landsmannen Alexander Bublik. Två spelare som känner varandra riktigt bra och som dessutom lirar dubbel ihop. Shevchenko har en match mer i benen men är också spelaren som har vuxit in i turneringen och spelat upp sig. Bra nog för att på allvar hota om en semifinalplats. Här är mitt speltips!

Efter en seg inledning på säsongen med blandat kompott som resultat har Shevchenko steppat upp. Förvisso har det krävts tre set mot både Dalibor Svrcina och Gregoire Barrere. Men han har också varit urstark och knytit säcken på ett imponerande set. Självförtroendet är på topp och spelet likaså, vilket gör honom till en farlig utmanare i turneringen.

I vanliga fall är Bublik numret större. Fast i och med årets resultat känns han ostabil. Inte nog med att han åkte ut direkt mot Sumit Nagal i tre raka set i Australiska Öppna. Det var nära en exit även mot Denis Shapovalov inledningsvis. Efter att ha förlorat det första setet med 1-6 vände Bublik mötet i det andra setet tiebreak, genom att vinna 12-10.

En jämn tillställning?

Då Bublik är en bit från sin toppform har Shevchenko, som känner honom utan och innan, en bra möjlighet att slå ut honom. Spelbolag har Bublik som en på tok för stor favorit, med tanke på hur spelet har sett ut. Samt hur pass svårslagen Shevchenko har visat sig vara.

Mitt spel blir att Shevchenko vinner matchen, till 2.63 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip