Det väntar en tung uppgift för Alexander Shevchenko när han i första omgånge av ATP Montpellier ställs mot Dalibor Svrcina. Spelarna har mötts för första och enda gången, för två år sedan på grus i en Challenger, där Svrcina lyckades ta det första setet innan han totalt tappade matchen. Sedan dess har Svrcina utvecklats och är återigen fullt kapabel till att utmana om minst en setvinst. Här är mitt speltips i matchen.

Det har blivit något av en minst sagt seg start för Shevchenko, som fick sitt stora genombrott förra säsong. I år blev det en rak seger över Van Assche i Brisbane och därefter har inte spelet stämt lika bra som i fjol. Det har blivit nederlag i Rune och O'Connell och en 0-3 förlust mot Jaume Munar i Australiska Öppna. Eftersom formen är iskall är det svårt att se varför Shevchenko är en så pass favorit till seger.

Svrcina å andra sidan har bara gjort bra insatser hittills. I kvalet till Grand Slam turneringen tog han ett set över Jasika, men fick se sig förlorandes ur duellen. Svrcina har studsat tillbaka och besegrat både Martineau och Zeppieri i kvalet till huvudturneringen i Frankrike - genom att bjuda på en stabil tennis. Den 21-åriga tjecken har varit väldigt bollsnål i sina dueller och blir en svår nöt att knäcka för formlöse Shevchenko.

Ingen favorit att hålla i handen!

Eftersom Shevchenko är ur form är detta upplagt för en skräll. Men då Svrcina ändå har behövt tre set på sig att besegra både Martineau och Zeppieri i kvalet väljer jag det säkra före det osäkra - även om det höga vinnaroddset lockar.

Mitt spel blir att Svrcina vinner minst ett set i matchen, till 1.94 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip