Grand Finale i ATP Santiago där hemmahoppet Alejandro Tabilo ställs mot Sebastian Baez. Det står lika i inbördesmöten, efter att spelarna har vunnit varsin kamp tidigare. Spelbolag har Baez som en favorit till pokalen och mitt speltips landar på att han gör jobbet.

Varken i Buenos Aires eller Rio de Janeiro lyckades Tabilo göra många bra insatser. Däremot har spelet i Chile varit grymt. Tomas Barrios Vera och Luciano Darderi besegrades i raka set, innan den tuffa semin mot Corentin Moutet. Efter att ha förlorat det första setet tog sig Tabilo samman och krigade hårt för en seger. En stark insats. Dock väntar en annan typ av motståndare i den slutgiltiga matchen.

För Baez har spelat på topp länge. Bakom sig har han en turneringsvinst från huvudstaden i Brasilien, där han endast tappade ett set mot hemmaspelaren Thiago Monteiro. I Santiago inledde Baez trögt och tappade första setet mot Juan Pablo Varillas. Men därefter kom en vändning. Sedan dess har Baez ångat på och spelat på sin absoluta högsta nivå. I semin besegrades Pedro Martinez minst sagt komfortabelt.

Andra raka pokal för Baez?

Eloge till Tabilo som har krigat på väl och visat prov på enorm mental styrka, då han har gått segrandes ur de viktigaste bollduellerna. Publiken har han också med sig. Dock väger han något för lätt i dessa sammanhang mot Baez - som är i toppslag. Jag är inne på att Tabilo kommer få det riktigt tufft. Det mesta lutar mot en ny titel för argentinaren.

Mitt spel blir att Baez täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.85 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip