För andra gången detta år försöker Ajla Tomljanovic sig på en come-back när hon ställs mot Taylor Townsend i WTA Guadalajara. Tomljanovic har varit skadeförföljd och borta ett tag, vilket knappast är optimalt då motståndet är tufft. Townsend är favorit hos spelbolagen och jag tror att hon klarar av uppgiften galant.

Det var i november månad 2022 som Tomljanovic spelade sin sista tennismatch. Hon återvände till US Open, där hon besegrade Panna Udvardy innan Tomljanovic fick lämna walk-over mot Elena Rybakina, på grund av en känning. Nästan en månad senare är hon tillbaka för att göra ett nytt försök. Men det kommer inte vara enkelt.

Även om Townsend inte är någon världsstjärna har hon klättrat mycket på rankningen och ligger strax utanför topp 100. Amerikanskan gjorde en fin insats i US Open där hon besegrade Varvara Gracheva och Beatriz Haddad Maia innan världsåttan Karolina Muchova blev för svår. Townsend gör i övrigt en bra säsong.

Oklart status kring Tomljanovic!

I och med att Tomljanovic har varit borta så länge och fysiken knappast är helt hundra kommer hon att testas hårt. Frågan är om hon räcker till. Något jag starkt tvivlar på. Tomljanovic har haft svårt tidigare mot Townsend, som återigen kommer bjuda på hårt motstånd.

Mitt spel blir att Townsend täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.94 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip