Efter att ha åkt ut ur Australiska Öppna mot Alexander Zverev får Carlos Alcaraz en chans till revansch när spelarna återigen drabbas samman, denna gång i ATP Masters i Indian Wells. Spelarna har mötts vid 10 tillfällen på touren, där Zverev har gått segrandes ur duellerna hela 7 gånger. Mitt speltips landar på att Alcaraz bättrar på den statistiken.

Någon vidare drömstart har inte Zverev fått på säsongen. Förvisso blev Daniil Medvedev för svår i årets första Grand Slam turnering. Men förlusterna därefter mot Jordan Thompson och Daniel Altmaier vittnar om att formen inte helt är på plats. I Indian Well fick tysken också slita inledningsvis mot Christopher O'Connell och Tallon Griekspoor - men hittade ett sätt att besegra dem båda i raka set. Sist tappade Zverev det första setet mot Alex De Minaur men gjorde en stark comeback och vann de övriga två därefter.

Även om Zverev har lyckats gå segrandes ur bataljerna är känslan att insatserna inte räcker mot Alcaraz, som är i toppslag. De första slagen, liksom hans berömda tempoväxlingar, men även nätspelet, har hållit en världsklass. Efter lite problem inledningsvis mot Matteo Arnaldi hade spanjoren kalibrerat färdigt och därefter endast tappat ett game på två set. Mot Felix Auger-Aliassime var det en lekstuga i två set. En komfortabel seger, precis som mot Fabian Marozsan, där setsiffrorna skrevs till 6-3, 6-3. Imponerande!

Alcaraz till semifinal?

Det är ingen slump att Alcaraz vann turneringen här förra året, då han verkar trivas som fisken i vattnet på denna banan. Det mesta talar för att han fortsätter hålla den absolut högsta nivån och tar sig förbi Zverev. Alcaraz ska vara en given favorit, i alla fall. Då handikapp linan är så låg finns det ett värde att spela på världstvåan till ett högre odds - som ligger på dubbla degen.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -3,5 games, till 2.01 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip