I en semifinal i ATP Beijing ställs Alexander Zverev mot Daniil Medvedev. Två spelare som känner varandra utan och innan. Detta blir deras 17 inbördesmöte på ATP-touren, där statistiken i övrigt är jämn mellan dem. Under de senaste åren har det blivit många jämna tresetsmatcher mellan spelarna - något som också kan bli fallet även denna gång.

På tal om långa matcher så har det bara blivit sådana för Zverev i denna turnering. Samtliga tre matcher mot Diego Schwartzman, Alejandro Davidovich Fokina och Nicolas Jerry har slutat i tre set. Starkt av Zverev att kunna knyta säcken tre gånger om. Vilket definitivt har stärkt hans självförtroende inför en ny tuff drabbning mot världstrean.

Även om Medvedev spelar på sitt favoritunderlag så har spelet inte helt stämt. Han rivstartade med en klar seger över Tommy Paul innan det blev en tuff kamp mot Alex De Minaur. Mot Ugo Humbert blev det tre set, då Medvedev hade vissa problem, bland annat i sin serve. Humbert hade inte energi i det avgörande setet, vilket ledde till en enkel seger för Medvedev.

En lång tillställning?

I min bok kommer ytterst få saker att avgöra denna tuffa och svårtippade match. Precis som så många gånger förr när dessa två herrar har möts. Spelbolag anser att Medvedev borde vinna matchen två gånger på tre försök. Men Zverev ska inte underskattas.

Både Zverev och Medvedev är urskickliga på att hålla sina egna servegame. Min känsla är att vi får se en längre affär, med tanke på hur svårslagna båda spelarna har varit i turneringen.

Mitt spel blir därför att mötet slutar över 21,5 games, till 1.70 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip