Det skiljer 10 år mellan världsfyran Alexander Zverev och tennisikonen Rafael Nadal, när spelarna drabbas samman redan i den första omgången av Roland Garros. I det som kommer bli Rafas sista Franska Öppna - där han har 14 pokaler. Det är ingen tvekan om att denna turnering är spanjorens favorit. Vi kan räkna med att han kommer ge allt. Här är mitt speltips i matchen.

Med en titel i ATP Masters i Rom, där Zverev endast tappade ett set på vägen, är tysken i toppslag. Visst har det också blivit ett par mindre bra insatser, som mot Cerundolo i Madrid, Garin i München och Tsitsipas i Monte Carlo. Men överlag håller Zverev en hög nivå. Något som gör att spelbolagen rankar honom som fjärde favorit i turneringen, efter Carlos Alcaraz, Novak Djokovic och Jannik Sinner.

Trots att Nadal knappast har gjort en perfekt sista säsong så har han ändå bjudit på ett par godbitar. Att han många gånger är en skugga av sitt forna jag är givet. Dock har han också lyckats steppa upp många gånger och tagit ett par segrar. I Madrid blev det tre segrar innan Lehecka blev för svår. Men även då blev det en jämn kamp. Efter en tidig utgång i Rom har Nadal haft god tid till förberedelser.

Nadal håller jämna steg!

Visst ska Zverev vara en favorit i matchen. Men Nadal har 7-3 i inbördesmöte mot Zverev och kommer ha hela publiken i ryggen. Då kan en världsstjärna som han, även vid 37-års åldern, hitta en hög nivå och prestera bra. Så pass att han kan utmana ett bra tag.

Mina pengar läggs på att Nadal täcker handikapp linan på +5,5 games, till 2.04 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip