Den sista kvartsfinalen i ATP 500 Washington spelas mellan Alexander Zverev och Benoit Paire. Marknaden har gjort ett ras på Zverev där vissa bolag har gått från 1.80 ner till 1.58. I mitt tycke finns det ingen större anledning till oddssänkningen, vilket skapar ett oddsvärde på Paire.

Båda spelarna har skött sig utmärkt i turneringen. Zverev vann 2-0 mot Fritz och i går blev det 2-1 mot Jaziri. Pairs vann mot Donaldson med 2-0 och i går blev det 2-1 mot Muller. Både Zverev och Paire är duktiga på att serva effektivt, båda slår hårt och båda vågar vinna sina matcher. Det är faktiskt svårt att skilja dem åt.

Saker som Paire är bättre på: serven som genererar i fler "gratispoäng" i form av serveess och bollar som inte kommer tillbaka i spel. Han kommer också fram till nät ofta, där han gör sig stor och lyckas.

Saker som Zverev är bättre på: returer där han både tar stora chanser och många gånger sätter stor press på motståndarna. Baslinjespelet ser stabilare ut och han gör inte lika många onödiga misstag.

Saker som de är lika bra på: forehand, viljan att vinna sina matcher samt ingen större respekt oavsett vem som står på andra sidan nät.

Bedömningen är enligt min åsikt bara. Detta för att visa att jag tycker att de är oskiljaktiga just nu. När det gäller dagsformen så är det samma sak där. Båda har spelat på topp i denna turneringar.

Spelarna har mötts endast en gång på ATP touren. I Cincinnati år 2014 blev det 6-1, 6-3 för Paire. Egentligen ska inte den matchen läggas någon större vikt på, då Zverev som 17-åring inte spelade samma tennis som han gör i Washington i dag.

Det finns ingen anledning till att jag ska vara långrandig här. Visst borde Zverev ändå få vara en liten 1.80-i-odds favorit, på grund av den stora outforskade potentialen som fortfarande finns att ta fram i supertalangen. Men å andra sidan har Paire spelat stabilt, krigat väl och har alla vapen i sitt arsenal för att utmana Zverev på riktigt.

I skrivandets stund går det att fiska ett högre odds på Betfair marknaden (som inte är helt etablerat), men jag nöjer mig och lägger ett spel på 2.60 i odds hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip