Det säger nästan sig självt. Kukushkin har spelat över sin förmåga i år och Kevin Anderson har gått in i väggen efter långkörararen mot John Isner i Wimbledon-semifinalen. Sydafrikanen har inte alls varit sig lik sedan dess och uppenbartligen var det en vändpunkt för säsongen.

Han har inga uppenbara styrkor, Kukushkin, det vill säga, han har inga märkvärdiga slag mer än att han ganska bra på allt. Och att vara ganska bra på den här nivån, det är inte illa, till exempel är han bättre än Kevin Anderson när bollen är i spel, däremot har ju Kevin en av tourens bästa servar som inte är jätteenkel att hantera på det här snabba underlaget i Shangai.

Med tanke på hur mycket bättre ranking Kevin Anderson haft genom åren är det rätt intressant att Kukuskin tagit set i samtliga fyra möten (3-1 till Anderson)

Anderson: 5-7, 7-6, 6-2
Anderson: 6-7, 6-4, 6-2
Anderson: 4-6, 6-2, 6-3
Kukushkin: 6-4, 6-2

Dessutom var han och nosade på Berdych (förlorade 7-6, 7-6) som har en snarlik spelstil som Kevin Anderson fast ett hack bättre. Så, det verkar inte som att Berdych och Andersons spelstil biter lika hårt som den kanske borde gör mot Kukushkin.

En klar fördel att Kukushkin redan spelat tre matcher i den här turneringen utan att tappa set och helt obreakad. Ganska bra gjort med tanke på alla tre motståndare är etablerade ATP-spelare (Ramos-Vinolas, Berrettini och Lopez). Och samtidigt som Kukushkin gjort rent hus i kvalet gjorde Kevin Anderson en sällsynt dålig insats i Tokyo där han tappade set mot både Ebden och Tafoe och förlorade mot Gasquet.

Jag trycker in polletterna på Kukushkin till 3,50 hos Bethard och trycker ännu hårdare på +3,5 games till 1,82.

This is the stats tab
This is the post tip