Klar underlagsfördel Thiem här som mer och mer blivit beroende av långsamma underlag. ATP-slutspelet är alltid långsamt och inte helt olik masterturneringen i Paris vilket innebär hög studs och svårare att avgöra poängen. Serven blir och neutraliserad – något som definitivt gynnar Thiem.

Man förstår ju att oddsen är jämna mellan dem: 2-2 i matcher under modern tid, men Thiem har vunnit de två senaste och har varit väldigt klar favorit (ca 1,50) i tre av de fyra senaste mötena. Riktigt så lågt vill jag inte ha honom här, men ändå klart lägre än de 1,87 som erbjuds hos Bethard eller OHMbet.

Formmässigt har båda varit lite halvknackiga senaste tiden. Anderson tycks vara sliten efter titeln i Wien och Thiem blev brutalt överkörd av Khachanov i Paris. Däremot är det ett stort plus att Thiem faktiskt vann titeln i St Petersburg för en månad sedan på ett underlag som är långsamt med hög studs. Det indikerar att han borde trivas bra här i London.

Dessutom har Thiem gjort bra resultat tidigare i ATP-slutspelet medan Kevin Anderson gör debut. Allt sammantaget ska Thiem vara något större favorit än vad oddsen visar.

This is the stats tab
This is the post tip