En ny knepig uppgift väntar världstrean Daniil Medvedev i Australiska Öppna då han i tredje omgången ställs mot kanadensaren Felix Auger-Aliassime. I samtliga sex tidigare inbördesmöten har Medvedev gått segrandes ur duellerna. Dock blev det en urjämn kamp året 2022 som gick till fem set. Mitt speltips landar på betydligt jämnare kamp än vad spelbolag antyder med sina linor och odds.

Även om Auger-Aliassime inte är i högform så har han spelat bra och lyckats få med sig segrar över Dominic Thiem och Hugo Grenier. Fast de två sista seten har hållit en väldigt hög nivå, där bara 3 (!) games tappades totalt mot den sistnämnde. I och med att Auger-Aliassime börjar närma sig en hög nivå så finns kvalitéer att på allvar utmana och bryta den negativa trenden mot Medvedev.

För Medvedev har inte heller hittat toppformen. I sin första match för säsongen tappade han första setet mot Terence Atmane, rankad 155:a på ATP-touren, innan Medvedev vände och vann två raka set. Det fjärde setet fick avbrytas då fransmannen blev skadad. Därefter har Medvedev haft diverse problem. Ont under foten, bland annat. Sist tappade han de första två seten mot Emil Ruusuvuori innan en vändning. Men det mötet pågick sent, så frågan är om Medvedev har hunnit återhämta sig fullt ut.

Ingen favorit att hålla i handen!

Då Medvedev inte helt är återhämtad efter ett långt möte som avslutades sent på natten har Auger-Aliassime en bra chans att göra en match av det hela. Auger-Aliassime har visat sig vara svår att bryta ner i denna Grand Slam - något jag också tippar blir fallet här.

Mitt spel blir att Auger-Aliassime täcker handikapp linan på +6,5 games, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip