I semifinalen i ATP Winston-Salem ställs Borna Coric mot Sebastian Baez. Vinnaren ställs mot Jiri Lehecka. Coric är något bättre rankad, på plats 29 medan Baez också är innanför topp 50 - på plats 42. Båda spelarna har spelat sina kort rätt i turneringen. Däremot är det Coric som är snäppet bättre och har också imponerat lite mer - vilket gör att han får mitt speltips i matchen.

Rankad etta i turneringen har Coric motsvarat samtliga förväntningar. Efter att ha stått över den första omgången har han tagit sig förbi Hijikata i raka set för att därefter spela en något tuffare tillställning mot Mmoh, som blev en tresetare. I kvartsfinalen var Coric i toppslag och slog J. M. Cerundolo komfortabelt - genom att bara förlora fyra games totalt i mötet.

Desto svårare har resan för Baez varit, som har tråcklat sig förbi de första två möten mot Galan och Vukic. Båda blev tresetare och längre bataljer, där Baez visade prov på fin styrka mentalt. Därefter mötte han Djere, som var helt top i tanken och inte orkade hålla sin vanliga nivå. Inte ens i närheten. En ny tuff kamp väntar mot Coric.

Coric till final?

Även om Baez har stött sig fint och gjort bra ifrån sig ställs han mot en bättre typ av spelare. Coric, som saknar en titel i år, kommer att se detta som ett ypperligt läge att vinna den första pokalen. Det gör han, i min bok, om han lyckas behålla den fina formen.

Mitt spel blir att Coric vinner över Baez, till 1.63 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip