Den otippade vinnaren Ben Shelton, som är den stora överraskningen i US Open, har tagit sig till semifinal där han ställs mot Novak Djokovic. Insatserna har varit minst sagt imponerande, mot bra spelare dessutom. Även Djokovic har spelat sina kort rätt. Men ställs mot en motståndare som kommer stå för en annan typ av uppgift. Mitt speltips blir en favorit i repris.

Shelton är en power-spelare, som slår hårt så fort ett läge ges. Serven har också varit helt på hans sida, något som har gjort honom svår att bryta. Bortsett från matchen mot Thiem, som var tvungen att ge upp efter första setet, har Shelton vunnit med setsiffrorna 3-1 över Cachin, Karatsev, Paul och Tiafoe. Shelton gör sin livs turnering och har hemmafansen bakom sig.

Djokovic har en förmåga att göra bra spelare svaga i viktiga matcher. I min bok var det detta som skedde mot Fritz i kvartsfinalen, då amerikanens strategi inte ledde någonvart. Fritz spelade långa dueller som inte gav utdelning. Det är Djokovic så mycket bättre på. Förut den tuffa matchen mot Djere, där det blev en 3-2 seger i set, har Djokovic annars tagit sig fram enkelt.

En tuff semi?

Som nästan alltid har spelbolagen Djokovic som en favorit till seger. Men detta är en helt annat typ av motståndare, som gärna rycker i spelet och attackerar för fullt. Något som har orsakat stora problem för många spelare hittills i denna Grand Slam. Handikapp linan på Shelton är på tok för hög för att inte testas igen - för tredje gången, för min del.

Mitt spel blir att Shelton täcker matchens handikapp lina på +7,5 games, till 1.93 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip