I ett helt öppet möte mellan två framtidsnamn i amerikansk tennis möts Ben Shelton och Sebastian Korda, för första gången någonsin, i ATP Shanghai. Båda är rankade runt platserna 20 och på god väg att bryta sig in i topp 10. Shelton har behållit den fina formen från US Open medan Korda har slagit ut många spelare sedan bytet till hard-court. Tuff kamp är att vänta.

Att ta sig till en semifinal i Grand Slam på hemmamark var ingen tillfällighet. Sedan förlusten mot världsettan Novak Djokovic har Shelton besegrat Arthur Fils i Laver Cup och spelat sina kort rätt i Kina. Efter segern i raka set över Jaume Munar har Shelton två gånger om lyckats komma tillbaka och vinna över Roman Safiullin och ATP Beijing vinnaren Jannik Sinner. Fina prestationer.

Detta är tredje turneringen för Korda sedan US Open. I Zhuhai blev det en semifinalförlust mot Karen Khachanov och i Astana tog han sig hela vägen till finalen. Men i turneringen var det många och långa kamper som gjorde att han till slut inte orkade slå Adrian Mannarino. Några trötta ben har det inte varit tal om i Shanghai där Bu, Medvedev och Cerundolo har slagits - samtliga i raka set.

En lång tillställning?

Både Shelton och Korda är superskickliga på att hålla sina egna servegame. I och med detta kan det bli ytterst få servegenombrott i matchen. Känslan är att vi får se en längre affär, med tanke på hur svårslagna båda spelarna har varit i turneringen.

Mitt spel blir därför att mötet slutar över 23,5 games, till 1.96 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip