I min bok har spelbolag fel favorit i matchen mellan Bernabe Zapata Miralles och Sebastian Ofner, när spelarna drabbas samman i ATP Båstad. Zapata Miralles är en utpräglad och extremt svårslagen grusspecialist, som visade prov på grym tennis i första omgången. Ofner är några platser sämre rankad på ATP:n och har själv en fin form - men får ändå mitt speltips emot sig.

Innan Båstad värmde Zapata Miralles upp med en Challenger i Iasi, där Hugo Gaston blev för svår i finalen. Men Zapata Miralles reste sig tillbaka direkt och besegrade kvalspelaren Dellien i två raka set, där spelet återigen var helt på topp. Utan några dödliga vapen i sitt spel krigar Zapata Miralles järnet och är oerhört svår att bryta ner.

Även Ofner, som är bäst rankad i sin karriär just nu, spelade en Challenger efter Wimbledon, där han besegrade alla fem spelare. I Båstad vände Ofner ett underläge mot Etcheverry genom att återigen prestera bra. Ofner har haft en förmåga att ta sig långt i Challenger turneringar, men ställs här mot en tuff motståndare som inte viker ner sig.

Zapata Miralles krigar till sig segern?

Med tanke på vilken fantastisk krigare Zapata Miralles är i dessa sammanhang borde han ändå ses som en klar favorit till seger. Trots att Ofner i sitt livs bästa form. Att det erbjuds över dubbla degen i odds på Zapata Miralles, på grus, mot en sämre rankad spelare, är definitivt av värde.

Mitt spel blir därför att Zapata Miralles vinner matchen, till 2.10 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip