I den första omgången av ATP Washington har vi ett jämnt möte mellan cyprioten Marcos Baghdatis och fransmannen Benoit Paire. Marknaden öppnade med Baghdatis som pytteliten favorit. Oddset har sedan gått ner på Baghdatis, utan att jag riktigt förstår anledningen till sänkningen. För mig är detta ett helt öppet möte mellan två spelare som inte har varit lysande på ett bra tag, men ändå vunnit en del matcher på sistone. Så detta blir ett tufft möte för någon av spelarna att vinna.

Marcos Baghdatis behöver ingen närmare presentation. Däremot ska det sägas att han har varit mycket sämre än vad vi tidigare var vana med att se när han gick långt i stora turneringar och ibland även vann titlar - totalt 4 st i hans karriär. Det var då och nu är nu. Efter en katastrofal grussäsong blev inte grässäsongen heller så mycket bättre, med facit en vinst och tre förluster. Sedan har Marcos Baghdatis fokuserat på hard court, där han faktiskt vann två matcher innan han åkte ur Atlanta i förra veckan. Se här:

Matthew Ebden 3-6 2-6
Frances Tiafoe 7-5 6-1
Alex Bolt 6-4 6-1

Jag utgår här ändå från den sista matchen mot Ebden, där Baghdatis var totalt chanslös. Så har för den delen de senaste åren sett ut för Baghdatis. Han har haft stora problem med att hitta ett kontinuerligt bra spel, utan han gör snarare varannan match bra, varannan dålig. Nu möter Baghdatis en spelare som han har 2-2 inbördes statistik mot. Möten mellan Baghdatis och Paire har slutat på följande sätt:

2016 US Open Marcos Baghdatis Benoit Paire 6-2 6-4 3-6 6-4
2015 Tokyo Benoit Paire Marcos Baghdatis 6-3 2-6 7-5
2013 Franska Öppna Benoit Paire Marcos Baghdatis 3-6 7-6 6-4 6-4
2013 Rotterdam Marcos Baghdatis Benoit Paire 6-0 6-7 4-0 Retired

Nu var det två år sedan Paire fick möte Baghdatis och mycket har hänt hos båda spelarna sedan dess. Dock är det Paire som det har gått bättre för, med tanke på att Paire är rankad 55:a och Baghdatis 91:a. Paire har fyra vinster och tre förluster (mot Federer, Berdych och Del Potro) under grässäsongen. Sedan spelade han två turneringar på grus och där blev det förluster i första omgången. Dock är Paire mycket bättre på snabba underlag så det passar honom som handen i handsken att återvända till hardcourt, i Washington.

På just hardcourt har Paire detta år slagit bland andra Novak Djokovic så Paire ska ha en minst lika stor chans att slå Baghdatis som tvärtom. Även om Baghdatis redan har spelat en hard court turnering sedan grus- och grässäsongen så finner jag ingen som helst anledning till att Baghdatis ska vara en klar favorit i mötet. Därmed finner jag 25 punkters värde i att spela på Paire och lägger ett spel till 2.25 på en rak Paire seger hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip