Första omgången av ATP Washington där vi har ett spännande möte mellan bosnier Mirza Basic och rumänen Marius Copil. Enligt mig ska detta vara ett helt öppet möte. Marknaden har dock valt Copil som en klar favorit, trots att Copil har tre förluster i rad inbördes mot Basic, samt att Copil har tre förluster i rad när det gäller alla tävlingar på sistone. När marknaden erbjuder långt över dubbla pengar på en rak Basic seger kan jag inte motstå ett spel.

Basic har haft en bra säsong, där han har klättrat väldigt mycket på rankningen. Bland annat har han tagit sin första ATP titel, i Sofia, mot just Copil i finalen. Den var en spännande final som slutade 7-6, 6-7, 6-4. Jag är övertygad om att deras nästa möte i Washington också kommer att vara sjukt tight så detta blir ingen lätt match direkt. Basic har inte spelat sedan Wimbledon, så han har vilat upp sig ordentligt och är redo att ge järnet i denna turnering.

Förutom vinsten i Sofia så har Basic 3-1 i inbördes möten mot Copil. Se här:

2018 Sofia Mirza Basic Marius Copil 7-6 6-7 6-4
2016 Wroclaw Challenger Mirza Basic Marius Copil 6-4 7-6
2016 Australian Open Mirza Basic Marius Copil 6-3 7-6
2015 Izmir Challenger Marius Copil Mirza Basic 6-3 6-4

Deras samtliga möten har spelats på hardcourt, precis som nästa, så jag ger Basic minst 50 % att slå Copil, som dessutom är helt ur form. På sistone har Copil inte lyckats väl på varken grus, gräs eller hardcourt. De tre senaste matcherna har varit förluster mot Dzumhur och Haase på gräs och senast blev det 4-6, 4-6 mot Tiafoe på hardcourt i Atlanta. I den matchen har Copil stora problem med sin serve, som är en av hans bästa vapen, där han endast fick in hälften av första servarna. Returerna var inget vidare heller då Copil inte lyckades skapa en enda breakboll i hela matchen.

Så med tanke på att Basic är utvilad och tidigare har gått segrandes ur möten med Copil och att Copil inte har hittat någon bra form ännu finner jag ett stort värde i oddset 2.40 på att Basic vinner matchen hos Bethard och FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip