Nu är han hjälplöst formsvag, Mirza Basic, och även om han är rankad topp 100 (en vecka till) så är det inte den nivån han håller. Han vann ATP Sofia förra året men då var han vansinnigt mycket formstarkare än idag och dessutom, han har en resa från Australien i benen.

Det blev en lång och misslyckad sejour för Basic i Australien. Han började med att åka ut i första omgången i Australian Open mot Henri Laaksonen och därefter rök han i andra omgången i Burnie Challenger mot Jay Clarke. Som grädde på moset torskade han även i Davis Cup dagarna senare.

Nu ska han förvisso vara en rätt bra inomhusspelare. Det är man nästan automatiskt om man lyckas vinna en inomhusturnering i Europa. Det är inte lätt kan jag säga. Men trist nog är även Klizan är mycket vass inomhusspelare. Ingen kanoninledning på året heller för Klizan och det här med att han spelade grus förra veckan är inte heller optimalt men det är bra mycket bättre än att, som formsvag 100-rankad spelare, flyga från Australien och så småning om landa i Sofia dagarna innan match.

Klizan vinner helt enkelt den här matchen till 1,53 hos Bethard eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip