Grand Finale i ATP Hamburg, där vi har 2014 års och 2017 års vinnaren Leonardo Mayer som favorit i mötet mot Nikoloz Basilashvili. Detta blir deras första möte någonsin. Själv är jag enig med marknaden om att Mayer, som verkligen stortrivs i Hamburg, ska vara en given favorit och är det också till cirka 1.50 i odds. Däremot har båda spelarna haft många och långa matcher på vägen så jag finner över/under linan på 22,5 games alldeles för högt - då jag inte ser någon lång final.

Vilken resa Nikoloz Basilashvili har haft på väg till finalen. Han har spelat sex matcher där ingen av dem har varit kort. Se här:

Nicolas Jarry 7-5 0-6 6-1
Pablo Carreno Busta 7-6 6-4
Pablo Cuevas 7-6 6-4
Philipp Kohlschreiber 7-5 1-6 6-4
---
Kval:
Jurgen Melzer 6-4 4-6 7-5
Tobias Kamke 7-5 6-2

En sak är jag helt säker på. Efter vinsten mot Jarry i tredje setet så är Basilashvili trött och sliten. Han har gett allt och krigat i varje match mot bättre spelare. Oddsmässigt har Basilashvili varit en underdog i hela huvudturneringen, så all eloge till honom för att ha tagit sig så pass långt i turneringen.

När Basilashvili nu slutligen ställs mot Leonardo Mayer, i sin sjunde match i rad, tror jag inte att det finns någon ork kvar, utifall Basilashvili förlorar första setet. Då blir resan alldeles för lång tillbaka och där kan det andra setet gå undan väldigt snabbt.

Innan Hamburg så hade Mayer tre raka förluster. Men det spelar ingen roll för väl i Hamburg så lägger han in högsta växeln och satsar på att försvara sin titel. Det har han mycket goda möjligheter till, men tanke på att han möter en sämre spelare som dessutom är sliten efter två fler matcher än vad Mayer har spelat i turneringen. Mayer har å andra sidan haft lite kortare matcher i turneringen, bortsett från semifinalen, men där visade han verkligen den mentala styrkan och viljan att vinna. Så här har Mayer spelat i turneringen:

Jozef Kovalik 6-7 6-4 7-6
Diego Sebastian Schwartzman 6-3 4-6 6-3
Gael Monfils 6-1 7-5
Albert Ramos-Vinolas 6-3 6-2

Två lättare matcher och två lite tuffare matcher som han har gått segrandes ut. Visst kan det finnas lite slitage i Mayers ben också, med tanke på vändningen han gjorde mot Kovalik. Någon sådan vändning tror jag knappast att han kommer att orka med, om han skulle förlora det första setet.

I slutändan är det just det första setet som är avgörande i matchen. Jag kan inte se att någon av spelarna kommer att klara av att komma tillbaka i matchen, vid förlusten av det första setet, så denna match ska inte vara någon längre affär. Båda spelare har servat bra, returnerat bra, varit grymma från baslinjen, så det finns inga tecken på en ytterligare lång match.

Eftersom de tidigare matcherna har slutat med många games så har marknaden tagit en ställning på över igen, något jag är oenig om. Att det nästan erbjuds dubbla pengar på under 22,5 games i matchen är av stort värde - då det inte blir lätt att komma tillbaka i matchen för den spelaren som förlorar det första setet. Därmed lägger jag ett spel på under 22,5 games i matchen totalt till 1.98 i odds hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip