Man måste utgå från att Sugitas svaga run avslutas nu. Han är trots allt rankad topp 50 och har haft overkligt svårt på gruset i år. Nu, upp till bevis på gräs som ska vara hans överlägset bästa underlag. Han kanske inte har serven eller variantionen som ofta gör spelare framgångsrika på gräs. Nej, istället rör han sig fantastiskt bra på gräs, slår flackt och är grym på att ta bollen lågt. Det är ofta hans problem med gruset, bollen spinner upp för högt och då blir hans slag många gånger korta.

Motståndet är inget som skrämmer heller. Basilashvili har noll resultat på gräs senaste åren och man kan väl utan att överdriva säga att han är lite av en lose cannon, kan spela väldigt bra på de flesta underlag. Hade en sjuk run i Wimbledon 2015 där han chockslog Feliciano Lopez i fem set, men som sagt, mer än så är det inte. Sugita har en ATP-titel på gräs och ytterligare ett par fina gramgångar på challengertouren.

2-0 i matcher till japanen också, båda matcherna på snabba underlag (varav en på gräs) och båda gångerna har Basiliashvili blivit mosad.

Jag tar Sugita till 1,63 hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip