Jag börjar ju tro att Viktor Troicki har något på gång nu under hösten. Han började visa något så när bra spel i St. Petersburg och det här underlaget passar honom bra. Det går nämligen snabbt i Chengdu, inte fullt lika snabbt som i Metz, men som sagt, det går undan och Troicki har gjort sina bästa resultat på snabba utomhusbanor.

Två saker är viktiga för Troicki som sett bättre ut nu på slutet. Det första är naturligtvis serven som är ett av få ordentliga vapen han har, det andra är säkerheten från baslinjen. Hittar han dessa två komponenter (så som han faktiskt gjorde mot Kuznetsov och Pella i St. Petersburg)... ja då är han så pass säker att Basilashvili kommer slå bort sig, och det är ungefär en sådan matchbild jag kan tänka mig.

Om Basilashvili däremot ångar på med sitt svåra spel och lyckas få ihop det, då slår han väldigt många toppspelare, men man ska veta att hans resultat utomhus är betydligt sämre än inomhus senaste året och det är ju knappast en spelare som att lita på med en resa i benen.

Förra året vann Basilashvili tre matcher i Metz, precis som i år, och förlorade därefter tre av fyra matcher under Asien-swingen. Han är väldigt opålitlig som underdog på utomhusbanor – har faktiskt bara vunnit en match senaste året som underdog på underlaget och det är ju inget toppenbetyg direkt.

Känner mig bekväm med att ta Troicki här till 1,73 hos Leo Vegas.

This is the stats tab
This is the post tip