Berdych kan störa Nadal. Han har kraften och tyngden att slå igenom Rafa och jo, Nadal har varit bra den här turneringen men returspelet måste ändå ses som sämre än normalt. Mot Duckworth hade han stora problem med returerna, därefter har han mött två spelare utan någon serve att tala om, så det här får väl ses som ett test.

Thomas Berdych gör sin bästa säsonginledning på väldigt länge. Även om han nådde kvartsfinal 2018 så spelar han klart bättre nu. Om det är, som jag tror, att Nadal inte är 100% i returspelet så kan han överraska. Samtidigt så rörde sig ju Nadal väldigt dåligt i säsonginledningen – det ska man också ha i åtanke.

Inbördes leder Nadal med förkrossande 4-17, men bryter man ner den statistiken så är det inte lika imponerande som det ser ut. De har mötts 11 gånger på hardcourt där Berdych vunnit 3. Men det är ytterst sällan Nadal kör över honom. Berdych har nämligen täckt sin handikapplina 11 av 13 gånger på hardcourt och då ska man veta att Berdych tog Rafa till tiebreak i båda mötena när han inte täckte linan.

I åtta av elva matcher har det blivit tiebreak vilket också vittnar om att det ofta är jämnt mellan dem på det här underlaget.
Provar Berdych +6,5 games till 1,62 hos FastBet eller Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip