Kan säga så här, i min bok är Jiri Vesely ingen rolig motståndare för Tomas Berdych. Han har pressat sin landsman ordentligt två gånger tidigare och förtjänar minst en vinst på deras tre tidigare möten. Känns som om att det ligger en skräll i luften här. Vesely är egentligen lite sämre på allt, men skillnaden är inte så stor som oddsen indikerar, särskilt inte med tanke på hur dålig Berdych varit de första matcherna i år.

I Abu Dhabi, som är en trött uppvisningsturnering, blev han avklädd efter noter och såg allmänt stabbig ut. Kanske lite nedtränad nu efter uppehållet. Hade också vissa problem med Giannessi i första omgången - en spelare som visserligen tog ett steg i rätt riktning under 2016 - men som Berdych i storform ska slå med större marginal.

Vesely avlutade 2016 några veckor i förtid på grund av skada. Hans första match i Doha var inte tv-sänd, men tappade bara fem poäng i egen serve mot wildcardet Anil Yuksel som dock inte är mycket bättre än våra svenska futurespelare. Verkade generellt som att han servade bra i den matchen, Vesely, och så länge inte Yuksel har gigantiska synfel är 13 ess på nio servegem riktigt bra.

Tror faktiskt att Vesely kan serva till sig den här handikapplinan, alltså utan att bryta Berdych. Tror dock att han tar detta till skiljeset där Berdych normalt är väldigt stark.

Absolut inte fel att spela Vesely rak till 3,75, men jag går på handikappspelet +4 till 1,85 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip