Nu är det bara att fortsätta på Klizan. Han var totalt överlägsen Basic i första omgången, tog första set 6-0 och även om han tappade koncentrationen i andra set så, det var absolut aldrig någon fara på taket.

Han möter Brands nu, samma Brands som på något mirakulöst vis lyckades slå Basiliashvili. Det var emellanåt en patetisk match där det var uppenbar klasskillnad men ibland är det ju så, bollen är rund trots allt. Sen är det klart att ett dussintal dubbelfel från Basiliashvili hjälpte Brands i den här matchen.

Klizan spelade smart mot Basic, matade honom med höga bollar på båda sidorna och det såg emellanåt komiskt ut, hur en spelare rankad 100 i världen inte kan hantera sånt. Tror vi kommer få se en hel del höga bollar på Brands backhand i den här matchen – för Brands backhand, den håller inte ens på futuretouren, så illa är det.

Tysken har sin serve och forehand, även om forehanden är brutalt mycket sämre idag än för ett par år sedan, detsamma gäller förövrigt serven också. Han genomled en axeloperation för kanske 2-3 år sedan. Därefter har han huserat på challengertouren och kommer garanterat inte att ta sig tillbaka till ATP igen.

Tycker inte att underlaget är särskilt snabbt i Sofia heller. Bollen studsar upp en bra bit och det är inte positivt för Brands kan jag säga. Han måste spela på supersnabba banor där det blir chansartat spel, då kan hans serve räcka till, men det gör den inte här.

Om det är som jag tror, att Klizan kommer vara på tok för bra för Brands, då är -2,5 games till 1,83 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport kanon. Men annars går det bra att lasta frugan på raka spelet till 1,50.

This is the stats tab
This is the post tip