Världstvåan Carlos Alcaraz har en möjlighet att rädda sig kvar i ATP Turin vid en seger över Andrey Rublev, som själv också gick förlorandes ur den första duellen. Medan Alcaraz tappade en ledning blev Rublev överkörd av sin landsman. Utan tvekan är det Alcaraz som har visat prov på bättre form och får därför mitt speltips i denna batalj.

Som sagt förr, sedan Wimbledon har det inte blivit någon titel för Alcaraz. Han har tagit sig långt i bland annat Cincinnati, US Open och Beijing. Men det har också varit förluster mot spelare som Grigor Dimitrov och Roman Safiullin, i Masters turneringar. Glimtar av sin högsta nivå visade spanjoren ändå upp när han vann det första setet över Alexander Zverev men tappade de övriga två därefter.

Värre gick det för Rublev, som inte hade mycket att sätta emot Daniil Medvedev. Att förlora mot Medvedev är inget fy skam. Däremot att göra det på sättet som Rublev spelade tål att kritiseras. Det var knappt något game som Rublev dominerade. De flesta gick till deuce och totalt vann Rublev sex games i matchen. Mot de bästa spelarna har Rublev genom åren visas sig vara svagare.

Alcaraz flera nummer större?

I vanliga fall är Alcaraz en så mycket bättre spelare, på alla plan. När Rublev dessutom visar upp en svag form har jag svårt att se någon jämn kamp. Detta blir spelarnas första inbördesmöte men någon framgångssaga har jag svårt att se för Rublev. Jag tippar på att mötet slutar som det brukar när ryssen ställs mot världsstjärnor överlag.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.91 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip