Det står 3-3 i inbördesmöten mellan världstvåan Carlos Alcaraz och världsåttan Alexander Zverev, inför deras möte i ATP-slutspelet i Turin. De två senaste möten, som har spelats i år, har vunnits komfortabelt av spanjoren. Något som inte väntas bli fallet då Alcaraz är långt ifrån toppformen. Zverev har det som krävs för att göra detta till en tuff batalj.

Sedan Wimbledon har det inte blivit någon titel för Alcaraz, som ett par gånger har tagit sig långt (Cincinnati, US Open och Beijing), men inte hela vägen. I Masters turnering i Shanghai och Paris har det varit nederlag mot Grigor Dimitrov och Roman Safiullin - två spelare som i vanliga fall inte ska ha något alls att sätta emot. Alla vet vilken högsta nivå Alcaraz har. Men då han inte är där kommer han att få slita för en seger.

Inte för att Zverev heller har varit i sin livsform de senaste veckorna. Formen var på topp i Chengdu, där det blev en titel. Därefter har det blivit ett par tidiga exit mot betydligt sämre spelare, men också mot världsstjärnor som Daniil Medvedev, Andrey Rublev och Stefanos Tsitsipas sist. Det är spelare som är med i Italien, potentiella motståndare framöver. I min bok har Zverev en tillräckligt bra form för att göra match av det hela.

En lång tillställning?

Eftersom ingen av spelarna är helt i toppslag kan detta bli en tuff kamp - som pågår ett tag. Känslan är att vi får se en längre affär, med tanke på att båda spelarna också är skickliga på att hålla i sina servegame. Att det blir tre set i matchen är ett vettigt tips, men jag nöjer mig med att över-linan passeras.

Mitt spel blir därför att mötet slutar över 22,5 games, till 1.86 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip