Världstvåan Carlos Alcaraz är i desperat behov av en seger för att ta sig vidare till slutspelet i ATP Turin när han ställs mot redan klara Daniil Medvedev. I och med att Alcaraz tidigare har förlorat mot Zverev måste spanjoren gå all-in här. Medvedev har inte tappat något sätt och är därmed klar - så bristen på motivation gör att mitt speltips går emot ryssen.

Någon titel för Alcaraz har det inte blivit sedan Wimbledon pokalen. Han har tagit sig långt i bland annat Cincinnati, US Open och Beijing. Men det har också varit förluster mot spelare som Grigor Dimitrov och Roman Safiullin, i Masters turneringar. Glimtar av sin högsta nivå visade spanjoren ändå upp när han vann det första setet över Alexander Zverev men tappade de övriga två därefter. Däremot gjorde Alcaraz en lysande insats när han komfortabelt besegrade Andrey Rublev i raka set.

Den bedriften har även Medvedev lyckats med, inledningsvis av turneringen. Formen har varit bra då även Zverev besegrades därefter, i en betydligt jämnare kamp. Det är oavgjort (2-2) i inbördesmöten mot Alcaraz, som slog Medvedev i finalen av ATP Masters i Indian Well men förlorade i US Open, på liknande underlag. Även om Medvedev har en chans att slå ut Alcaraz innan semifinalerna är inte matchen av samma betydelse för honom.

Vem går segrandes ur striden?

I min bok är Alcaraz en bättre spelare, på alla plan. När han dessutom har formen på plats och kniven mot strupen brukar han besegra alla spelare i världen. Medvedev bör inte heller vara något större hinder.

Mitt spel blir att Alcaraz vinner matchen, till 1.71 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip